Adriana Vilagoš otkrila sa kojom koleginicom je u dobrim odnosima i moćnim rečima najavila velike stvari

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Nikola Tomić

Adriana Vilagoš je fenomenalnu sezonu na atletskim stadionima širom sveta proteklog vikenda uspešno okončala velikim uspehom u Dijamantskoj ligi. Na završnom mitingu u Briselu ona je zauzela drugo mesto i samo je krunisala sjajnu sezonu, tokom koje je između ostalog osvojila i srebro na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Mladu atletičarku smo sreli na štandu Srpskog atletskog saveza na Sajmu sporta na Adi Ciganliji i upitali je da prokomentariše uspeh iz Belgije.

- Ja mislim da mogu biti zadovoljna sa drugim mesto na ovom prestižnom takmičenju i sa preko 65 metara. Ja mislim da je to bilo jedno interesantno takmičenje i drago mi je što sam ja mogla da učestvujem u tome. Kitaguči je bila baš, baš odlična i ja mislim da je ovo lep završetak sezone.

Upravo je Japanka u poslednjem bacanju uspela da osvoji prvo mesto, a Adriana kaže da je sa njom u sjajnim odnosima.

- Samo smo se pozdravile, inače smo dobre, jako je prijatna osoba.

Vilagoš je tokom ove godine četiri puta obarala nacionalni rekord i jako je ponosna što je najbolja dama ikada u Srbiji kada je u pitanju bacanje koplja.

- Baš je velika stvar. Već godinama sam jurila taj rezultat, preko 64 metara. Ova godina je bila baš uspešna, da četiri puta državni i puno hitaca i preko 64 i 65 metara, što su u koplju već značajne daljine. Bila je ovo jedna obećavajuća godina.

Foto: Nikola Tomić

Sledi 2025. godina, koja će biit začinjena Svetskim prvenstvom u Tokiju u septembru.

- Biće duga sezona, na kraju septembra će biti Tokio. Cilj je da budem u dobroj formi što više puta tokom sezone. Imam U23 Evropsko prvenstvo u junu i julu mesecu i Tokio je pik. Nadam se da ću u tim takmičenjima biti u svojoj najboljoj formi i da se već jednom i tamo gde je najbitnije pokažem kako treba - rekla je Adriana Vilagoš u vrlo ohrabrujućem tonu.

(Telegraf.rs)