Adriana Vilagoš nominovana za prestižnu nagradu, koju je prošle godine osvojila Angelina Topić!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marko Jovanović

Atletska sezona je završena i sada je vreme za povlačenje crte i analizu onoga što je postignuto. Srpska atletika ima i te kako pozitivno može da posmatra sve ono što je bilo i što će tek biti, a posebno će ovu godinu pamtiti dve naše heroine.

Angelina Topić se okitila srebrom na Evropskom prvenstvu u Rimu i postala Svetska juniorska šampionka uz dve pobede na mitinzima Dijamantske lige i finale Svetskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu i nacionalni rekord u zatvorenom, pa je tako samo nastavila svoj uspon ka vrhu.

Angelina je prošle godine osvojila nagradu za "zvezdu u usponu" u Evropi, a ove godine to može da učini Adriana Vilagoš, inače dobitnica iste nagrade na svetskom nivou iz 2022!

Evropska atletika objavila je nominacije za 2024. godinu i na njoj se našla 20-godišnja srpska bacačica koplja, koja je ove godine ponovo osvojila srebro na EP, pobedila na Evropskom bacačkon kupu, učestvovala na Olimpijskim igrama, ali četiri puta oborila nacionalni rekord Srbije! Poslednji put nedavno u Zagrebu i on sad iznosi 65.62 metra, što je drugi najbolji rezultat Evropljanki ove godine.

Osim toga, ona je osvojila drugo mesto u Dijamantskoj ligi na završnom mitingu u Briselu, ali i upisala jednu pobedu na mitinzima tokom sezone.

Ovde možete glasati za naše blago, za našu Adrianu Vilagoš.

Pored nje nominovane su i Vita Barbić i Jana Koščak iz Hrvatske, Laura Frličkova iz Slovačke, Fibi Gil iz Velike Britanije, Laura Hageman iz Nemačke, Lurdes Glorija Manuel iz Češke, Plamena Mitkova iz Bugarske, Meta Tumba iz Francuske i Elisa Valensin iz Italije.

(Telegraf.rs)