Osvojio istorijsko zlato i raspametio naciju, a onda je dobio bika i milion dolara...

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Veku radost doneo je Aršad svom Pakistanu...

Foto: Tanjug/AP

Neverovatni Pakistanac, Aršad Nadim uspeo je da napravi pravu senzaciju večeras u finalu bacanja koplja na Olimpijskim igrama, pošto je srušio olimpijski rekord na svom putu do zlatne medalje bacivši distancu od 92,97 metara! Ogroman uspeh, i te kako, je nagrađen u njegovoj zemlji.

Naime, on će biti nagrađen sa 250 miliona rupija, odnosno 897.000 američkih dolara, za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Premijer Pakistana Šehbaz Šarif najavio je na ceremoniji u čast Nadima da će on biti nagrađen sa 150 miliona rupija (538.000 dolara), dok je premijerka provincije Pandžab, Marjam Navaz, ranije najavila nagradu od 100 miliona rupija (359.000 dolara).

uz to, njemu je priređen spektakularni doček, pošto je cela nacija oduševljena njegovim uspehom.

Uz to, on je dobio i auto sa secijalnom registarskom oznakom „PAK 92.97”, u znak njegovog hica na Igrama od 92,97 metara, kojim je oborio olimpijski rekord.

Ono što je zanimljivo, od svog tasta, on je u znak poštovanja dobio bika:

Da podsetimo, Nadim je u Parizu osvojio prvu zlatnu olimpijsku medalju za Pakistan posle 40 godina, nakon muške reprezentacije u hokeju na travi na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine.

(Telegraf.rs)