Bibić za Telegraf pred SP u Glazgovu: "Imao sam povredu, nisam u najboljoj formi, ali nisam ni loš..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elzan prve večeri učestvuje u kvalifikacijama

Foto: Milena Đorđević

Sitno odbrojavamo do početka prvog velikog atletskog takmičenja u godini. Svetsko dvoransko prvenstvo će se održati po devetnaesti put, prvi u Glazgovu, koji je sa uspehom bio domaćin i Evropskog prvenstva 2019.

Upravo je tada jedan od takmičara Srbije i na predstojećem prvenstvu najavio sjajne rezultate koji su usledili. Elzan Bibić je bio na trinaestom mestu, što je pomenuo i u izjavi za Telegraf.

- Danas sam odradio poslednji trening na stazi u dvorani gde ću sutra trčati. Dvorana mi je poznata jer sam trčao prvi put na Evropskom prvenstvu na istoj stazi. Veoma je brza i odgovara mi podloga.

Nije srpski srednjeprugaš imao u 2024. godini zapažene rezultate usled povrede, a sada ističe da ima prostora za nadu.

- Početkom dvoranske sezone imao sam povredu i borio sam se sa tim. Uspeo sam da se vratim normalnim treninzima i krenuo sam sa trkama, nisam imao dovoljno vremena da se spremim da budem u najboljoj veriji, ali nisam ni loš.

Bibić ističe da su njegovi rivali došli u vrlo dobroj formi, a pomenuo je i novi sistem takmičenja.

- Sigurno da su svi došli u najboljoj formi ovde, neće biti nimalo lako. Po prvi put tu su četiri grupe i samo prva tri po plasmanu u grupama prolaze. Učiniću sve da izborim finale, a u finalu je sve moguće.

Bibić se u kvalifikacijama za finale takmiči u petak prvog marta sa početkom u 21:37 po našem vremenu, odnosno 20:37 po lokalnom.

(Telegraf.rs)