Milica Gardašević posle drugog mesta u Beogradu: "Nadam se finalu na SP, cilj mi je obaranje ličnog rekorda"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska skakačica udalj zabeležila je rezultat od 6,53 metara na Banjici

Milica Gardašević je zauzela drugo mesto na Belgrade Indoor Meeting-u na Banjici skokom od 6,53 m, a ispred nje je bila Larisa Japiniko iz Italije, koja je imala 6,68 m.

Srpska skakačica udalj joj je javno čestitala i istakla da je zasluženo pobedila, a smatra da ona lično ima veliki prostor za napredak.

- Želim da čestitam javno Larisi, stvarno sjajna takmičarka i zaslužila je. S punim pravom je osvojila danas i pobedila. Ja sam zadovoljna nekim drugim sitnicama koje se rezultatski ne primećuju, imala sam neke prestupe koji su izuzetno popravljivi, imam još dva takmičenja, od kojih je jedno i Svetsko prvenstvo. Radujem se tome i mislim da imam vremena da to popravim i da skočim toliko koliko mislim da mogu ove sezone. Rezultat je takav kakav jeste. Ali neću da kažem ni da je loš, zauzela sam drugo mesto.

Milica je istakla da joj je cilj da obori lični rekord.

- Cilj svake sezone ukoliko sam zdrava mi je da skočim lični rekord. Da li ću to da uspem ovim tempom, verovatno ne, ali potrudiću se i nadam se da ću na SP u dvorani skakati u finalu i da ću imati malo više sreće tada i da neću imati prestupe.

(Telegraf.rs)