Duplantis postavio apsolutni svetski rekord u skoku motkom: Mondo prevazišao samog sebe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Publika u Bogradu imala je prilike da vidi neverovanog Duplantisa i njegov rekord, a sada su uživali i u Francuskoj

Foto: Tanjug - AP

Sada već legendarni Armand Duplantis postavio je apsolutni svetski rekord u skoku motkom pošto je prevazišao samog sebe i došao do rezultata od šest metara i 22 centimetara na mitingu u Klermonu u Francuskoj.

Šveđanin je osvojio svetsku titulu u Oregonu prošle godine, a na mitingu u Francuskoj je u trećem pokušaju stigao do rekorda na oduševljenje prisutne publike koja je imala priliku da vidi postavljanje svetskog rekorda.

Duplantis je u prvom pokušaju preskočio letvicu od 5 metara i 71 centimetar, zatim je prešao na 5 metara i 81 centimetar i u drugom pokušaju savladao je prepreku od 5 metara i 91 centimetar, potom je prešao na šest metara i jedan centimetar, što je uspešno prevazišao već u prvom pokušaju. Naposletku, a iz trećeg pokušaja Duplantis je postavio novi rekord od 6,22 metara.

Da podsetimo, Šveđanin rođen u Sjedinjenim Američkim Državama. Postavio je prvi od svojih svetskih rekorda u februaru 2020. godine, kada je preskočio 6,17 metara, čime je oborio najbolji planetarni rezultat iz 2014. godine koji je postavio Reno Lavileni. Od tada, iz takmičenja u takmičenje popularni Mondo obara rekorde i prevazilazi samog sebe. Jedan od njih postavio je u Beogradu na na Indoor Meeting-u u Areni.

Video: Večeras uzimam rakiju: Duplantis će slaviti zlato uz kolo i srpski brend

(Telegraf.rs)