Ilićeva prezadovoljna posle novih rekorda: "Drago mi je da sam se vratila posle svega"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U ženskoj konkurenciji, najveću pažnju je privukla finalna trka na 200 metara

Završen je i drugi dan državnog prvenstva Srbije u atletici, a favoriti su i danas bili u centru pažnje. Jedan od njih bila je i Zorana Rokavec, koja je iskoristila odsustvo Angeline Topić, i postala šampionka Srbije u skoku uvis.

- Zadovoljna sam današnjim učešćem, tj. zadovoljna sam plasmanom. Rezultatom baš i nisam. Ipak, nadam se da ću u letnjem delu sezone ostvariti bolje rezultate i postići lične rekorde - rekla je Zorana Rokavec.

Podsetimo, Rokavecova je preskočila 1,80, ali je 1,85 ipak bilo nedostižno za novu državnu prvakinju. Kada je reč o skoku u dalj u muškoj konkurenciji, pobedu je odneo Lazar Anić, skokom od 7,82 metra.

- S obzirom na to da sam juče popodne došao iz Amerike, osećam se super. Nisam očekivao ništa od ovog takmičenja, već sam samo hteo da ponovim ovogodišnji najbolji rezultat koji sam već skočio - 7,80, tako da je bilo i bolje. Mali problemi u doskoku, bez daske, to su sve skokovi preko osam metara, ali pretpostavljam da to čuvamo za Istanbul. Slede Evropsko prvenstvo u Istanbulu, a onda i Svetsko prvenstvo u Budimpešti, pa da se spremam za Olimpijske igre naredne godine - rekao je Anić.

Kada je reč o trkama, i tu su favoriti opravdali očekivanja. U muškoj konkurenciji, najveću pažnju privukao je Elzan Bibić, atletičar iz Novog Pazara, koji je bez većih poteškoća, uz vreme 1:51.11 došao do naslova državnog prvaka

- Mogu reći da sam prezadovoljan trkom danas. S obzirom na to da sam jurio rezultat ispod 1:50, a verujem da u nogama imam i 1:48. Međutim, trka je bila taktička od samog starta. Tokom trke sam menjao taktiku, odlučio sam da poslednjih 500 metara krenem sa jačom promenom što sam i realzovao. Izgledao sam solidno na kraju što se tiče rezultata, a i tehnički sam dobro izgledao. To je dokaz da sam izgradio i brzinu. S obzirom na to da u martu imam prvenstvo Evrope u martu na 3000 metara, gde će biti izuzetno jak finiš, nadam se da će mi ovo biti od pomoći za taj poslednji deo trke - rekao je Bibić.

U ženskoj konkurenciji, najveću pažnju je privukla finalna trka na 200 metara, gde je pobedu odnela Ivana Ilić iz Partizana.

- Jako sam srećna i zadovoljna. Očekivala sam ovakav rezultat, tako da se nisam iznenadila. Drago mi je da sam se posle svega vratila, i u ova dva dana istrčala lične rekorde i očekujem da lenji deo sezone bude još uspešniji. U julu imam Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, i nadam se da će biti jako dobro - rekla je Ilićeva.

(Telegraf.rs)