Zlatna Ivana Vuleta stigla u Beograd: "Jedna od medalja koja mi najviše znači"

Naša atletičarka stigla u Srbiju kao evropska šampionka

Foto: ATA Images

Cela Srbija čekala je zlato Ivane Vulete na Evropskom šampionatu u Minhenu, a ona je opravdala očekivanja i skokom već u prvoj seriji od 7,06m došla do najsjajnijeg odličja na kontinentalnom šampionatu.

Vuleta je u subotu stigla u Beograd, a po dolasku na aerodrom rekla je da je bilo veoma značajno da dobar skok ostvari u prvoj seriji, a i da joj je ovo jedna od medalja koja joj najviše znači.

- Uvek je to deo taktike. Nekada uspe, nekada ne. Sada je više nego ikada bilo važno da ispoštujem u prvom skoku. Ovo je jedna od medalja koja mi u svakom smislu najviše znači.

Usledilo je i pitanje da li razmišlja o eventualnom kraju karijere, na šta je ona dala odgovor koji bi mogao da obraduje njene navijače.

- Bićete obavešteni, kao i do sada. Dokle god ima smisla ovo što radim, biću spremna da nastavim - istakla je Vuleta.

Podsetimo, Vuleta je osvojila drugo odličje za Srbiju na Evropskom šampionatu, nakon srebra Armina Sinančevića u disciplini bacanje kugle. Do kraja prvenstva Srbija će imati šanse za još dve medalje, a uzdanice naše zemlje su Adriana Vilagoš u disciplini bacanje koplja (finale u subotu od 21h) i Angelina Topić u disciplini skok uvis (finale u nedelju od 19h).

Video: Ivana Španović je opet evropska šampionka: Čekala sam ovo 4 godine, po šta sam došla, uradila sam

(Telegraf.rs)