Jedan od glavnih favorita u sedmoboju: "Na prošlom SP sam bio drugi, to me jede, sad želim titulu"

Demijen Vorner je uzbuđen pred start Svetskog prvenstva u Beogradu

Foto: AP/Tanjug

Jedan od najvećih favorita u sedmoboju, Demijen Vorner, istakao je na konferenciji pred početak Svetskog dvoranskog prvenstva da je spreman i srećan što će biti u mogućnosti da se takmiči u Beogradu.

- Nadam se da sam u formi svog života. Prošla godina je bila sjajna za sebe. Mislim da sam i dalje u dobroj formi. Posle uspešne sezone hoćete da nadogradite. Super je što smo došli ovde da vidimo arenu i takmičare. Kada takmičenje počne, verujem da ćemo svi biti srećni - rekao je Vorner, koji se nada da će sada uspeti da dođe do najsjajnijeg odličja, pošto je na poslednjem Svetskom prvenstvu bio drugi.

- Mislim da sam to naučio kroz karijeru, imam 33 godine, malo sam stariji od ostalih. Učio sam, imao sam uspehe i neuspehe. Na prošlom SP sam bio drugi, to me pomalo jede. Jedva čekam da počne takmičenje, biće zanimljivo pratiti ga - rekao je Vorner, misleći na svog najvećeg rivala Gareta Skantlinga.

Svestan je Kanađanin da će biti velika konkurencija.

- Kada vidite koji su sve atletičari uzeli titulu, kada odete na SP gde su teški protivnici, kao što je ovde, ako uspem da budem na podijumu, kad završim karijeru, moći ću da pogledam na taj momenat i da se njime ponosim. Volim da pratim šta protivnici rade. Imali su neke sjajne rezultate, svi su oni spremni da budu na vrhu podijuma. Ne znam koji će broj biti potreban za prvo mesto. Svaki događaj ću pratiti posebno. Nikada ne znate, ali biće uzbudljivo.

On je naglasio da desetoboj ima velika imena u poslednjoj deceniji i da ne može da istakne jedno ime koje mu je omiljeno.

- U desetoboju je dugačka istorija. Kada sam prvi put počeo da treniram, gledao sam ko je najbolji, tada je Klej 2010. godine bio sa najboljim rezultatom. Voleo bih da se takmičim protiv njega, posle toga su se pojavili Ešton, Kevin, Brajan, stavio sam sva imena u šešir i mogao bih da biram.

(Telegraf.rs)