Spektakl u Areni pred početak SP: Sve se usijalo od treninga najboljih atletičara sveta

Preostao je još dan do početka Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje se održava u Beogradskoj areni od 18. do 20. marta

Foto: Milena Đorđević

Preostao je još dan do početka Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje se održava u Beogradskoj areni od 18. do 20. marta.

Arena je uveliko spremna i pretvorena je u pravu atletsku lepoticu, a takmičari su već imali prilike da osete kakvi su uslovi, pošto je u toku trening, koji će trajati do 12 časova.

Kao što se može videti na snimcima, sve pršti od treninga.

Na takmičenju će učestvovati 680 takmičara iz 137 zemalja, od čega su 372 atletičari, a 308 atletičarke. Neke od najveći zvezda biće pored naše Ivane Vulete i skakač s motkom Armand Duplantis, bacač kugle Rajan Krauzer, Marsel Džejkobs...

Naša reprezentacija takođe na takmičenje ulazi sa velikim ambicijama sa 13 takmičara, uz glavnog aduta u skoku udalj, gde Ivana Vuleta brani titulu iz Birmingema 2018. godine. Nema sumnje našim takmičarima će sve biti mnogo lakše uz podršku sa tribina.

Nadmetanja će u Areni zvanično početi u petak od 09.35 u petoboju. Prepodnevni deo takmičenja traje do 13.30, dok je popodnevni od 17.45 do 21.00.

Video: Svetski rekorder i jedan od najjačih ljudi sveta bacao kuglu sa Kolašincem

(Telegraf.rs)