Kompanija "Voda voda" potpisala ugovor sa Srpskim atletskim savezom i Angelinom Topić

Mlada nada srpske atletike neće morati da brine za budućnost

Veliki dan za razvoj srpske atletike. Jedna od najtalentovanijih srpskih atletičarki, mlada Angelina Topić (16) i kompanija "Voda voda" su potpisali ugovor o stipendiranju, dok je takođe većpomenuta kompanija potpisala ugovor i o saradnji sa Srpskim atletskim savezom, gde će biti pokrovitelj Svetskog prvenstva u atletici, koje se održava u Beogradu od 18. do 20. marta.

Srbija i Beograd su dobili tu čast da organizuju Svetsko prvenstvo u atletici, što je jedan od najvećih, ako ne i najveći događaj u istoriji naše zemlje kada je atletika u pitanju. Nešto ranije je Beograd bio i domaćin "Belgrade indoor meetinga", koji je dobio epitet "srebrnog mitinga", što znači da je i u tom slučaju maksimalno približen onom najsjajnijem, zlatnom mitingu.

Direktor srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, na konferenciji za medije sazvanoj upravo zbog potpisivanja dva velika ugovora, koliki je značaj što je "Voda voda" stala uz Srpski atletski savez u organizaciji ovog prvenstva.

- Događaj koji nam predstoji za 7 dana je jedna posebna priča i posebna dimenzija i toga smo svi svesni, zato se nadam da ćemo građanima Srbije prikazati sve na najbolji način. Danas smo ovde iz tri razloga. Gospodin Vojin Đorđević je moj prijatelj i poznajemo se mnogo godina. Prvi moj posao sportskog menadžera, marketing menadžera posle atletske karijere je bio u hotelu Hajat i upravo sam s napravio pomoć u organizaciji kupa za juniore koji je održan na stadionu Partizana, tada sam mu predstavio program i čovek je u trenutku prihvatio, to neću zaboraviti - započeo je svoje izalganje Branković, pa ubrzo nastavio.

- Pre nekoliko meseci smo se ponovo sreli i opet smo brzo dogovorili novu saradnju, za sad najveću i najbolju. Dva brenda kao što je "Voda voda" i Atletski savez Srbije treba da budu zajedno. Veliko mu hvala, za sve ono u šta ste upoznati i za sve ono što znate. Svaka kompanija koja podrži Atletski savez "uzme" jednog od naših perspektivnih atletičara da stipendira. Ovde je reč o Angelini Topić, pored Adriane Vilagoš koja će nositi srpsku atletiku u nekoliko narednih olimpijskih ciklusa. "Voda voda" će sada pomagati Angelini. Hvala kompaniji što ćemo potpisati dva ugovora, jedan za oficijalnu vodu svetskog šampionata, a drugi za pomoć našoj atletičarki - istakao je Slobodan Branković.

Foto: Nikola Tomić

Voda voda će inače pomagati u samoj organizaciji šampionata, oni će obezbediti i vodu za više hiljada učesnika, od organizatora pa sve do takmičara. Takođe, oni će "pokriti" i glavna borilišta, ali i sva pomoćna, kao i hotele u kojima će se učesnici nalaziti.

Reč je imao i Vojin Đorđević, osnivač kompanije "Voda voda" koji je govorio o značaju ovog sponzorstva za sve tri strane.

- Zadovoljstvo mi je da sam danas tu na ovako velikom događaju, čija je suština promocija Atletstkog saveza. Vrlo smo ponosni i zahvalni što je Atletski Savez odabrao baš nas da budemo zvanična voda Svetskog prvenstva, a još smo srećniji što ćemo i posle prvenstva sarađivati još dve godine. Mi znamo da su srpski sportisti najbolji ambasadori naše zemlje, "Voda voda" je o svog osnivanja dala podršku srpskom sportu jer verujemo da time promovišemo i sport i mlade talente i pomažemo im, a takođe da pomažemo i našoj zemlji i njihovim rezultatima koje naši sportisti postižu širom sveta.

- Kao kompanija koja je duga u sportu znamo koliko je značajno ulagati u mlade i talenatovane sportiste. Upravo iz tog razloga je naša kompanija odlučila da stipendira mladu i sjajnu atletičarku, Angelinu Topić i zajedno ćemo s velikim zadovoljstvom učiniti sve, da kao kompanija damo podršku u kompletnom razvoju. Sigurni smo i verujemo da će srpska atletika sa Angelinom imati svetlu budućnost i da ćemo se svi radovati njenim uspesima i njenom napretku. Mi u voda vodi zaista verujemo da podrškom sportu, promovišemo i zdrav život, jer jednostavno, fizički aktivnosti i bavljenje sportom su osnova izbalansiranog i zdravog života, a uz sve to, sport promoviše prave vrednosti - fer plej, timski rad, upornost... To su vrednosti koje mi negujemo u Voda vodi, zbog toga sam srećan i ponosan što smo danas tu, iz ovoga će izaći samo dobro za svakoga od nas - istakao je Đorđević.

Foto: Nikola Tomić

Na kraju, reč je imala i mlada Angelina koja će i predstavljati Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje se održava od 18. do 20. marta. Ujedno, Angelina će sa svojih 16 godina biti i jedna od najmlađih učesnica na šampionatu.

- Volela bih najpre da se zahvalim Atletskom savezu i Voda vodi, što su odabrali mene da stojim pored njih na putu do uspeha. Volela bih da se zahvalim i zato što sam dobila priliku da se takmičim na Svetskom prvenstvo, gde ću dati sve od sebe i gde ću pokušati da sebe pokažem u najboljem mogućem svetlu, jako mi je čudno što ću sada da se takmičim rame uz rame sa srpkom repreznetacijom koju sam mogla da gledam na TV-u. Sada ću moći da se takmičim pored njih i s njima predstavljam srpsku reprezentaciju - istakla je mlada atletičarka.

Podsetimo, Angelina Topić je trenutno najbolja juniorka u disciplini skok uvis, pa zbog toga uz Adrianu Vilagoš i nosi "breme" budućnosti srpske atletike.

Video: Duplantis nakon oborenog svetskog rekorda: Dobro skačem svaki put kada dođem u Srbiju

(Telegraf.rs)