Održan seminar za startere Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22

Predavač je bio Alan Bel, međunarodni starter koji se nalaze u panelu startera svetske atletike

Foto. Srpski atletski savez

Seminar za startere Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22 održao se 5. i 6. novembra u Atletskoj dvorani u Beogradu!

Predavač je bio Alan Bel, međunarodni starter koji se nalaze u panelu startera svetske atletike i koji nam je preporučen od strane svetske atletike. On je bio starter na mnogim evropskim i svetskim prvenstvima, a ujedno i predavač, radio je pripremu startera u Dohi za Svetsko atletsko prvenstvo 2019. godine.

Prvog dana seminara održano je usmeno predavanje, a drugog dana se održao praktično-pokazni deo gde se izvršila simulacija startnih procedura. Cilj seminara je da sudije koje su se prijavile za suđenje za WIC22 steknu veštine i znanja za uspešno sprovođenje pravila i procedura starta.

Foto. Srpski atletski savez

Kao pomoć u organizaciji praktičnog dela učestvovalo je nekoliko atletičara koji su vršili simulaciju starte, među njima su bili i naši najbrži sprinteri Aleksa i Boško Kijanović.

Ovo je samo prvi od niza seminara za službena lica na takmičenju. Biće dosta seminara lokalnog tipa ali je poslednji seminara koji će se održati krajem godine najbitniji. Tada će Tehnički delegati WA (Luka Veraskina i Niels Van der Aar ) da održe "finalno" predavanje i preprimu. Seminar je namenjen za sve sudije i tehničku službu koji će biti angažovani za svetsko (oko 150 ljudi).

(Telegraf.rs)