Spektakl u Beogradu! Svetske atletske zvezde na Serbian openu, gledaćemo najavu borbe za zlato na OI

Svetski rekorder u skoku s motkom, Armand Duplantis biće glavna zvezda šestog Serbia open atletskog mitinga, a glavni konkurent biće mu aktuelni olimpijski šampion Tijago Braz

Foto: Tanjug/AP

Međunarodni atletski miting šesti po redu, Serbian Open Indoor Meeting održaće se u sredu 24. februara sa početkom u 17.30 h. Ovo takmičenje nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima bronzani status. Takođe, bitno je napomenuti da će ovaj miting biti poslednja šansa atletičarima za ostvarenje norme za Evropsko prenstvo u poljskom Torunu u dvorani početkom marta.

Atletska dvorana na Banjici bila bi mala da primi sve ljubitelje kraljice sportova koji bi došli da gledaju najboljeg atletičara na svetu, olimpijskog rekordera, kao i svetske i evropske zvezde. Zbog situacije sa virusom Covid-19 neće biti dozvoljen ulaz za publiku, ali je Srpski atletski savez obezbedio uživo prenos mitinga preko Radio-televizije Srbije (RTS) i preko live stream-a Telegraf.rs.

Glavna i najveća zvezda mitinga biće najbolji atletičar sveta i svetski rekorder u skoku motkom Šveđanin Armand Duplantis, koji je uoči nastupa u Beogradu pričao o tome koliko mu se život promenio od obaranja rekorda Sergeja Bubke.

- Oboriti rekord na otvorenom bilo je ostvarenje sna. Još uvek mi je teško da poverujem kako sam iznad legendarnog Bubke na listi.

Kako je pandemija virusa uticala na tvoj trening u 2020.godini?

- Kada je pandemija prvi put pogodila, bilo je zaista teško trenirati. Svi objekti za trening su bili zatvoreni i nekoliko meseci nismo mogli da imamo odgovarajući trening. Kada sam se vratio u Švedsku u junu, trening se prilično vratio u normalu, međutim s obzirom na dva meseca pauze pre toga, trebalo je vreme da se sve vrati na staro.

Za kraj, Duplantis je istakao da su mu najveći cilj u 2021. godini Olimpijske igre i napad na svetski rekord. Takođe, on je napomenuo da dolazi prvi put u Srbiju i da je veoma uzbuđen zbog takmičenja u Atletskoj dvorani na Banjici o kojoj je čuo sve najbolje.

Da stvar bude još neizvesnija, zajedno sa njim takmičiće i aktuelni olimpijski šampion u ovoj disciplini Tijago Braz iz Brazila, pa ćemo u Srbiji imati svojevrsnu uvertiru u borbu za zlato na Olimpijskim igrama.

Video: Ivana Španović skokom od 6,56 metara osvojila državno prvenstvo Srbije

(Telegraf.rs)