Velika želja Ivane Španović: Zlato oko vrata i "Bože pravde" u Beogradu 2022. bi bili kruna karijere

Najbolja srpska atletičarka govorila o periodu koji je očekuje i velikim takmičenjima na kojima će učestvovati

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović okitila se titulom šampiona države na prvenstvu u Beogradu.

Zvezda svetske atletike ne krije da joj je prijao miting koji se ovog vikenda održava na Banjici, kao uvod u dva velika takmičenja koja je očekuju ove godine - Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Olimpijske igre u Japanu.

- Toliko je dugo prošlo da se osećam kao da mi je prvi put. Lepa je stvar što se vraćam, dugo sam bila odsutna i treba mi malo vremena da povratim osećaj. Drago mi je da sam se ponovo takmičila na prvenstvu Srbije, predugo sam pravila pauzu tako da sad gledam da imam što više takmičenja - istakla je Ivana.

Kako je na tebe uticala pauza zbog korone?

- U principu, sem te povrede koju sam imalam prošle godine ja sam dobro trenirala. Računam da će sve biti u redu. Ovo je trebalo da bude kao trening, ali treba mi malo više vremena. Zato sam skakala samo tri serije, vraćam se polako na nivo koji je potreban. Imamo još nekolo nedelja do Evropskog prvenstva i trebalo bi sve to da bude na svom mestu.

Foto: Nikola Tomić

Šta da očekujemo od Evropskog prvenstva?

- Spremamo se, ne idem samo da bih išla tamo. Definitivno želim da budem prva.

Olimpijske igre su, ipak, kruna sezone?

- Da, videćemo... Posle toga ide i Beograd 2022. Svakako da bih volela da mi kruna karijere bude zlato na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu - poručila je Ivana Španović.

Ukoliko bi joj se da ta želja ispunila, mogli bismo u martu sledeće godine da gledamo reprizu iz 2017. kada je u Areni skakala pred 10.000 ljudi i skokom od 7,24 metara trijumfovala pred svojom publikom na Evropskom prvenstvu.

Foto: MN press

Toliko je Ivana bila ganuta atmosferom da je čak i zaplakala na postolju prilikom intoniranja naše himne i proglašenja pobednika. Bilo, ponovilo se!

Video: Ivana Španović skokom od 6,56 metara osvojila državno prvenstvo Srbije

(Telegraf.rs)