Svetska šampionka i legendarna sprinterka šokirala svet: Povrede je oterale u penziju (VIDEO)

Austrakijska atletičarka Sali Pirson objavila je da se povlači iz profesionalnog sporta na pragu 33. godine

Foto: Printscreen Youtube

Osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu i svetska šampionka u sprintu sa preponama odlučila je da prekine karijeru zbog stalnih povreda.

Aktuelna prvakinja sveta iz Londona pre dve godine, neće svoju titulu braniti ovog oktobra u Dohi. Njeno povlačenje je ubrzalo i šest povreda koje su je zadesile za samo godinu dana. Zbog toga je sumnjala da će moći da nastavi i na kraju je presekla.

- Posle 16 godina, vreme je da okačim sprinterice. Ponosna sam na svoju karijeru i ono što sam postigla i nadam se da sam inspirisala sledeću generaciju sportista koji dolaze - rekla je Pirson.

Sali se u aprilu vratila takmičenjima posle 14 meseci pauze zbog pucanja mišića zadnje lože na šampionatu Australije, a propuštenih takmičenja je bilo i ranije. Nije je bilo na Olimpijskim igrama 2016.

- Došla sam do tačke da verujem kako moje telo neće biti u stanju da izdrži sve te napore i intenzitet treninga i takmičenja kako bih bila u najboljoj formi i donosila kući svetska zlata i olimpijske medalje. Uvek sam se ponosila time što se od startne linije borim za zlato, spremna da pobedim. Sada više ne verujem da mogu to da radim - rekla je Sali Pirs.

Od medalja Pirs ima srebro na 100 metara iz Pekinga, svetska zlata iz Daegua (2011) i Londona (2017), dok je u Moskvi 2013. bila druga. Pobeđivala je i u Istanbulu 2012. na takmičenju u dvorani i na 60 metara sa preponama.

Ima i više medalja sa takmičenja za mlađe kategorije.

VIDEO - Srpski atletičari stigli sa medaljama u Beograda

(Telegraf.rs)