Svi na Banjicu: Besplatan ulaz na atletsko državno prvenstvo Srbije!

Atletska dvorana na Banjici biće tokom vikenda otvorena za sve zainteresovane da gledaju nadmetanje najboljih atletičara Srbije

Foto: Marko Todorović

Zimska sezona zvanično je počela, a 02. i 03. februara nadmetaće se najbolji atletičari Srbije u Atletskoj dvorani na Banjici. Ulaz za sve posetioce biće BESPLATAN i svi gosti su dobrodošli.

Nakon velike i teške povrede i posle više od godinu dana pauze, ove nedelje, na zaletištu skoka udalj gledaćemo Lazara Anića.

- S obzirom na to da sam imao samo dva meseca ozbiljnog treninga nije realno očekivati bilo šta od mene. Naravno, imam neka svoja očekivanja i ciljeve koje bih želeo da ostvarim ali od svega je najbitnije da ovim prvenstvom i narednim takmičenjima vratim takmičarski i skakački osećaj koji je logično izgubljen zbog više mesečnog odsustvovanja. U nedelju će biti tačno 11 meseci i 1 nedelja od ozbiljne operacije kolena i pokušacu da se opustiim, da tehnički pravim dobre skokove i da se ne opterećujem rezultatom - rekao je Anić

Osvajač bronzane juniorske medalje na Evropskom prvenstvu u krosu, Elzan Bibić trčaće oba dana takmičenja, u subotu ga očekuje trka na 1500m, a u nedelju trka na 3000m.

- Nisam dugo trčao u dvorani, a sada me očekuju dve probne trke, koje će biti provera za mene posle priprema koje sam obavio u Ulcinju. Nadam se ličnim rekordima - rekao je Bibić.

Još jedna lepa vest za sve ljubitelje atletike: Ovog vikenda zvanično počinje prodaja karata za IV Međunarodni Serbian Open Indoor Meeting koji će se održati 20. februara 2019.godine. Prodaja karata će se vršiti na biletarnici Atletske dvorane, po ceni od 300 dinara, u periodu od 07h do 21h. U prodaju je pušteno 700 karata.

VIDEO: Pogledajte kako su izgledale trke na 5 i 10 kilometara na Serbia Marathon-u

(Telegraf.rs)