Srbi prekidali Vilanderov intervju s Novakom: Đoković se smejao, Mats u neverici slušao šta pevaju!

Nije bilo lako Šveđaninu da intervjuiše šampiona u ovakvoj atmosferi, dok je Novaku sasvim sigurno prijalo, koliko god je bilo teško da se skoncentriše

Novak u studiju s peharom sa Matsom Vilanderom i Barbarom Šet; Printskrin: Youtube/Djoker Nole

I dalje se priča o neverovatnom trijumfu Novaka Đokovića na Australijan openu, kada je u finalu nakon vođstva Tima sa 2:1 u setovima, uspeo da pobedi svoje zdravstvene probleme, sudiju i publiku koja je bila protiv njega.

U najavi meča mnogi su se utrkivali da daju prognozu, a jedan od onih koji se najviše isticao u prognoziranju Novakovog poraza bio je Mats Vilander.

Upravo on je imao čast da intervjuiše Novaka odmah posle rekordnog 8. trijumfa na Australijan openu i 17. Grend slema u istoriji za Srbina, pošto je kuća za koju radi, Eurosport, koji je nosilac ekskluzivnog TV prava.

Kiselo se Vilander smejao tokom intervjua, nema sumnje da bi mnogo srećniji bio da je bio u prilici da intervjuiše Dominika Tima, kao i mnogo puta u prošlosti druge Novakove rivale, jer po pravilu prognozira poraz Đokovića u finalima Grend slemova.

Mats Vilander i Barbara Šet su imali otvoreni studio, intervju su radili na terasi ispred Rod Lejver arene, gde se okupio veliki broj Novakovih navijača, iako je bilo kasno posle ponoći i već je prošlo jedan nakon ponoći.

Dok je Novak pričao koliko voli da igra na Rod Lejver areni, naročito noću, iz publike je krenulo skandiranje Srba "Javi nam se Nole".

Novak se nasmejao i mahnuo, a Vilander je na to imao upadicu "Ovi momci su ti pomogli".

- Ovi momci su neverovatni, neverovatno je koliko je navijača bilo na trgu ispred Arene, ove godine isto, iako je pola 2 ujutru, oni su još ovde, mnogi nisu imali priliku da gledaju meč uživo na stadionu.

Video: Emotivan govor šampiona: Đoković pomenuo Kobija i požare, svi mu apladirali zbog reči o Timu

Dok je Novak pričao, iz publike je krenulo navijanje kao po komandi "Mi smo Srbi nek se zna, živela nam Srbija - Srbija, Srbija, Srbija".

Novak se ponovo nasmejao, kao i Vilander i Barbara Šet, koji su uz Novaka gledali sa terase ka navijačima.

Nastavili su navijači sa navijanjem i tako intervju napravili još luđim. Novaku su bile slatke muke da odgovara dok u pozadini sluša povike.

Zatim je krenuo Đurđevdan, Novak je ipak sačuvao koncentraciju da odgovara i analizirao je finale i šta je bilo ključno i kako je uspeo da napravi preokret.

Navijači se nisu zaustavljali, ubrzo su zapevali "Pukni zoro", Novak je objašnjavao kako je sačuvao dve brejk lopte, ali nije mogao da skine osmeh sa lica dok je pričao i u pozadini slušao pesmu.

Novak je ponovo ponovio da mu je jedan od glavnih izazova u karijeri da postane istorijski broj 1, a navijači su nastavili da mu skandiraju, da ga zovu da se javi, on im je mahao, a Mats i Barbara s osmehom gledali ka publici, koja im je otežavala rad.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Zvezda se bori za plasman u plej-of ABA lige i sa te strane joj je večerašnji (18.00) derbi protiv prvoplasiranog Partizana rezultatski važniji. Kvota na crveno-bele je 1,55, dok je dvojka na crno-bele 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crvena zvezda - Partizan.

(Telegraf.rs)