Lajović nije izdržao protiv "furizonog" Bautista-Aguta: Srbija gubi 1:0 od Španije u finalu ATP Kupa

Sledeći je na potezu Novak u teniskom klasiku protiv Nadala

Foto: Tanjug/AP

Teniska reprezentacija Srbije porazom je započela veliko finale ATP Kupa protiv Španije jer je na stadionu "Ken Rouzvol" u Sidneju, Dušan Lajović poražen od Roberta Bautista Aguta sa 2:0 (5:7, 1:6), u uvodnom meču. 

Od samog starta Agut je krenuo furiozno i poveo sa 3:0. Delovalo je da je Lajović pred debaklom već na početku, ali je Duci uspeo da podigne nivo igre i veže tri vezana poena, uz brejk, i dođe do izjednačenja. Do kraja seta srpski teniser igrao je na "ivici žileta" i spasio nekoliko brejk lopti. Ipak, pri rezultatu 5:5 Agut "dodaje gas" i prvo osvaja poen na svoj servis, a onda i pravi ključni brejk za 1:0.

Drugi set počeo je identično kao i prvi.  Agut je poveo sa 3:0. Bez većih problema osvajao je poene na svoj servis, a onda i napravio brejk. U tim momentima popularni Duci nije imao rešenje za igru Španca koji je bio sve bliži trijumfu.

Ipak, posle 4:0 za Aguta,  Lajović je uspeo da se trgne i zaigra bolje, pa tako vraća jedan brejk Špancu. Ali, to je bilo sve.

Do kraja meča, Agut je napravio još jedan brejk i rutinski osvojio novi set za pobedu i 1:0 Španije u velikom finalu prestižnog takmičenja.

Da podsetimo, na putu do finala Srbija je savladala Južnu Afriku,  Francusku i Čile, a u četvrtfinalu pobeđena je Kanada i u polufinalu Rusija. Sa druge strane Španija je u grupi u Pertu pobedila Gruziju, Urugvaj i Japan. U četvrtfinalu u Sidneju, pobedili su Belgiju i domaćina Australiju sa maksimalnih.

Inače, Novak Đoković igra sledeći meč protiv Rafaela Nadala, a onda bi sa Viktorom Troickim trebalo bi da nastupi u dublu,.

Video: Đoković posle neviđene drame odveo Srbiju u polufinale ATP Kupa

(Telegraf.rs)