Majka Dražena Petrovića predala Novaku dres svog sina: Nole oduševio Hrvate pričom o "ikoni sporta"

Emotivan momenat na početku Adria Tour-a u Hrvatskoj

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je na poklon dres Dražena Petrovića sa brojem 3, a upoznao je i majku pokojnog košarkaša - Biserku Petrović.

Biserka se upoznala sa Novakom u Zadru, pred početak turnira "Adria Tour" u ovom gradu koji se igra ovog vikenda.

Biserka je od najboljeg tenisera sveta dobila na poklon reket, koji će sigurno naći mesto u kutku muzeja "Dražena Petrovića" koji je posvećen upravo Novaku.

- Divno, divno, hvala Vam najlepše - zahvalio se Đoković, dok je Biserka rekla da reket ide u muzej.

- Šta reći o Draženu, on je ikona sporta u ovom regionu. On je neko ko je obeležio, ne samo košarku već sport. Čovek kome su se svi divili, cela Amerika, ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi ovde i širom sveta. Svih koji prate košarku i sport generalno. Imao sam priliku da slušam nekoliko vaših intervjua i vašeg Ace takođe i ono što je najveći utisak na mene ostavilo to je dokumentarac "Jednom braća".

Foto: Mario Ćužić / HTS

- To je nešto gde sam zapravo ja mogao još bolje da upoznam čitavu priču i vidim kako se sve izdešavalo. Čast mi je što stojim tu pored vas. Nažalost nikad nisam imao priliku sa Draženom da budem, ali osećam da je njegovo prisustvo sa vama. Hvala vam mnogo što ste došli - rekao je Đoković.

Prvobitni plan je bio da Novak poseti i Šibenik, Draženov grad, ali to nije bilo moguće ovog puta, tako da je gospođa Petrović došla u Zadar.

Foto: Mario Ćužić / HTS

- Istina je, takav je bio plan. Iskrslo je nešto, tako su meni javili. Novak je imao neke druge obaveze pa sada čekam da se dogovorimo. Ako ništa drugo, i on do petka ne dođe u Šibenik, idem ja u Zadar - najavila je Biserka pre nekoliko dana za 24 sata.hr.

Đoković je ranije planirao da poseti i muzej Dražena Petrovića otvoren u Zagrebu, ali ga je sprečila pandemija korona virusa. Inače, Draženova majka i muzej su zajednički čestitali Đokoviću na osvajanju Australijan opena jer kako kažu "sport je jedna porodica".

Foto: Mario Ćužić / HTS
Foto: Mario Ćužić / HTS
Video: Đoković: Obrišite sve što imate iz prvog poluvremena, Zverev je MVP

(M.LJ)