Vujčić za Telegraf: Ima nešto u tim mečevima Partizana i Makabija... (VIDEO)

Svaka utakmica Partizana pred njihovim navijačima je klasik - izjavio je tim-menadžer Makabija Nikola Vujčić za Telegraf pred meč sa crno-belima

Izraelski Makabi se posle četiri godine vraća u dvoranu koju ne pamti po dobrom. Za razliku od prethodnih duela Partizana i Makabija, ova utakmica neće imati toliki takmičarski značaj, pogotovo ne kao pre nekoliko sezona kada su crno - beli u četvrtfinalu Evrolige eliminisali Makabi i otišli na Fajnal for!

Međutim i ovaj kao i svaki raniji duel nosi epitet svojevrsnog evropskog košarkaškog klasika. Partizan i Makabi su među najpoznatijim i najcenjenijim košarkaškim klubovima Starog kontinenta.

Tim-menadžer Makabija i nekadašnji igrač ovog kluba Nikola Vujčić je veče pre utakmice u Kombank areni u kameru Telegrafa pričao o večerašnjem okršaju.

- Izuzetno bitna utakmica za nas. Bitnija nego za Partizan. Imamo borbu za drugo i treće mesto, možda i u nekim kombinacijama i za prvo, tako da se borimo do kraja. Želimo da dobijemo svaku utakmicu koja je ispred nas. Znamo da su crno-beli mnogo bolja ekipa u ovoj dvorani, tako da nas čeka teška utakmica - rekao je Vujčić.

Crno-beli i "Ponos Izrael" tokom istorije su odigrali velikih broj utakmica, a neretko su ti mečevi odlučivali o plasmanu na fajnal-for Evrolige ili su igrani na samom fajnal-foru. Prema rečima Vujčića, utakmice ove dve ekipe imaju posebnu draž:

- Ima nešto u utakmicama Partizana i Makabija. Kroz istoriju je odigrano puno velikih mečeva. Svaka utakmica Partizana pred njihovim navijačima je klasik. To pokazuje i trijumf nad CSKA, što je sjajan rezultat - kaže bivši centar.

Sastav Partizana je u odnosu na prvu utakmicu dosta izmenjen, s obzirom da su tu sada Saša Pavlović i Davis Bertans, ali nema Dragana Milosavljevića, a sa kvalitetima novih igrača stručni štab Izraelaca je dobro upoznat.

- Pavlović je sjajan igrač sa velikim iskustvom, tu nema priče. Što se tiče Bertansa, jeste mu ovo prva utakmica, ali mislim da je spreman, jer ne bi dobio šansu u ovoj utakmici da nije spreman. Između ostalog videli smo i na video klipovima kakav sjajan šut ima - zaključio je Vujčić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Raković)