BRAVO NOLE: Đoković uzeo prvu titulu ove godine!

Najbolji srpski teniser, u svom prvom finalu u 2014. godini, pobedio je Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6 i stigao do svog prvog trofeja ove godine i 17. titule na Mastersu

Vreme je bilo da Novak Đoković osvoji prvi trofej ove sezone! Naš as pobedio je posle velike borbe  Rodžera Federera  sa 2:1 (3:6,6,3, 7:6)  u svom prvom finalu u 2014. godini i to na Mastersu u Indijan Velsu. Bio je ovo 33. međusobni duel dva velika rivala, a blagu prednost ima Švajcarac koji uprkos porazu vodi sa 17-16 u pobedama.

Ovo je 17. titula na Mastersima za srpskog tenisera, a treća u Indijan Velsu, gde je trijumfovao još 2008. i 2011. godine.

Novak je tako osvojio 1000 ATP poena, čime je uspeo da bar malo smanji zaostatak za Rafaelom Nadalom.

Ovo je bio njihov deveti duel u finalima, a od prethodnih osam mečeva koji su odlučivali o tituli, obojica su dobila po četiri. Sada je Nole poveo u finalnim duelima sa 5:4.

Zanimljivo je da ovo bio prvi turnir ove sezone, na kojem ga je pratio stari trener Marjan Vajda i Nole je odmah došao do trofeja.

Inače, Novaka u finalu bodrila i ekipa filma "Montevideo, Vidimo se" na čelu sa Draganom Bjelogrlićem, Milošem Bikovićem i Viktorom Savićem.

POČETAK ZA ZABORAV

Ništa nije funkcionisalo u Đokovićevoj igri na startu meča, a Federer je iskoristio prvu brejk šansu posle greške Novaka bekhendom.

Srpski teniser delovao je potpuno bez energije, a Rodžer je lagano došao do 3:0.

Kada Noletu ne ide bekhend paralela kao na ovom meču, jasno je da se ne oseća dobro na terenu i da mu nije komforno.

Pokušavao je Novak da se vrati, da ugrozi rivala, ali nije mogao. Dosta je grešio i Švajcarac je lako održavao prednost od brejka i za pola sata dobio prvi set sa 6:3.

Foto: AP/Tanjug

Drugi set je naš as odigrao mnogo bolje. Osvajao je gemove na svoj servis, ali nije uspevao da dođe do prilike za brejk, baš kao ni u prvom setu.

Tek je u osmom gemu stigao do tri brejk lopte i iskoristio drugu za 5:3. Federer je ceo drugi set odigrao bez asa, što je donekle razlog pada, pa je Nole na kraju slavio sa 6:3 i obezbedio treći odlučujući set.

Treći set je počeo mnogo bolje za srpskog tenisera, uspeo je da napravi rani brejk već u trećem gemu i da povede sa 2:1.

To je bilo dovoljno da održava prednost od jednog gema sve do kraja seta a Federer nijednog trenutka nije uspeo da ga ugrozi.

Ipak, ključni momenat desio se u 10. gemu, kada je Novak trebalo da servira za pobedu. Federer je napravio brejk i izjednačio na 5:5, a zatim na svoj servis poveo sa 6:5.

Uspeo je Novak da uđe u taj brejk, a tamo je pokazao svoju snagu. Poveo je sa 3:0, a zatim i sa 5:2 i jasno je bilo da je titula njegova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)