Ne smete propustiti za vikend: Najveći derbi Engleske i borba večitih za titulu!

Mini podsetnik za sve ljubitelje fudbala kojih pet mečeva ne smete propustiti za ovaj vikend * Pored standardnih crveno i crno-belih, tu je susret između Junajteda i Liverpula kao i ruski i londonski derbi

Lepo vreme koje je najavljeno za vikend svakako će vas mamiti da se od rane zore nađete napolju, skoknete na Adu ili Zemunski kej i uživate u šetnji, a kasnije i kafici, dok vam sunčevi zraci mame osmeh u momentu prelistavanja omiljenih novina ili aplikacija na mobilnim uređajima.

Ali nemojte da se zanesete. Vikend jeste rezervisan za odmor, a za mušku populaciju nema veće relaksacije nego odgledati neki dobar fudbalski meč ili susret vašeg voljenog kluba, a takvih će svakako biti 14. i 15. marta. Telegraf Sport vam izdvaja pet najzanimljivih koji ne biste smeli da propustite.

Mančester junajted - Liverpul (Nedelja 14:30, Sportklub)

Dovoljno je reći najveći derbi engleskog fudbala. Meč koji je više od igre. Duel dva najtrofejnija kluba u Premijer ligi i realno susret jedine dve fudbalske institucije u Engleskoj. Rivalstvo između Junajteda i Liverpula je uveliko poznato i svako ko iole voli da gleda fudbalske mečeve morao bi biti stacioniran u nedelj pored TV-a.

Junajted iza sebe ima jednu od najgorih sezona u istoriji, dok je sa Redsima situacija obrnuta. Igraju kao nikada do sada, a u prvom meču na Enfildu slavili su protiv ljutog rivala. zanimljivo će biti i na tribinama gde će gosti verovatno pripremati neku vrstu osvete za sve što su im navijači Junajteda godinama unazad radili. Pogotovo što ''crveni đavoli'' verovatno neće igrati LŠ posle 20 godina. Jenostavno, ovaj meč se NE SME PROPUSTITI!

Totenhem - Arsenal (Nedelja 17:00, Sportklub)

Londonski derbi je takođe nešto što bi istinski ljubitelji fudbala trebalo da pogledaju. Posle meča Junajteda i Liverpula taman ćete imati vremena za ručak, a onda udobno da se smestite i posmatrate šta će Adebajor uraditi protiv svojih ''tobdžija''. Jer, svi se sećamo kako je provocirao pristalice Arsenala dok je nosio dres Sitija.

CSKA - Zenit (Subota 13:00, Sportklub)

Duel dva ruska velikana je idealan način da se započne fudbalski vikend. Gosti zauzimaju drugu poziciju, ali su ostali bez trenera Lućana Spaletija. Klub ruske armije ove sezone ne igra na vrhunskom nivou. Zaostaju devet bodova za Lokomotivom i ukoliko žele da se priključe borbi za titulu moraju da dobiju.

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac (Subota 17:00, Arenasport)

Crveno-beli jure devetu pobedu u nizu i očuvanje prvog mesta. Svi oni koji nisu u mogućnosti da skoknu do Marakane, a vole crveno-bele, morali bi da odgledaju ovaj meč. Zanimljivo će biti i videti da li će golobradi Jovanović, o kojem je Telegraf pisao, debitovati i ko će igrati desnog beka u Zvezdi.

Rad - Partizan (Nedelja 14:30, Arenasport)

Možda i derbi 19. kola JSL. Dosta bure podiglo se pred ovaj meč, jer je nekadašnji trener crno-belih Lotar Mateus u svojoj biografiji istakao da je Partizan svojevremeno igrao namešten meč s Radom, a isto tako biće zanimljivo videti kako će Partizan reagovati na pritisak ukoliko Zvezda dan ranije trijumfuje. Meč se igra na Vračaru, a ukoliko ne budete u mogućnosti da ga uživo gledate, preko TV-a sigurno morate.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)