Đoković preko Kolumbijca otišao u osminu finala na megdan Hrvatu!

Pobedom nad Alehandrom Gonzalesom rezultatom 2:1, Đoković obezbedio plasman u narednu rundu Indijan Velsa gde ga očekuje Marin Čilić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira u Indijan Velsu, ali je morao dobro da se namuči protiv Kolumbijca Alehandra Gonzalesa - 6:1, 3:6, 6:1.

Bio je ovo prvi susret Đokovića i Gonzalesa u karijeri, a 91. igrač sveta će ga svakako pamtiti, jer je uspeo da oduzme set do skora najboljem svetskom teniseru.

Srbin je vrlo brzo stigao do ubedljivih 5:0 za 20 minuta prvog seta. Mučio se malo u drugom gemu, gde je iskoristio tek petu brejk loptu, ali je u nastavku opustio ruku. Uspeo je Kolumbijac da osvoji barem jedan gem, ali je vrlo brzo na semaforu stajalo 6:1 za Đokovića.

Činilo se da će drugi set biti formalnost, ali je Gonzales uspeo da se održi do osmog gema u kojem je oduzeo brejk Đokoviću, a potom ga potvrdio za nepčekivanih 1:1 u setovima - 6:3. Kao i u prvom setu, Srbin je i u drugom uzeo brejk Kolumbijcu, a potom je i u šestom uspeo da mu oduzme servis, da bi posle sat i 40 minuta igre stigao do prve set lopte koju je iskoristio za konačnih 6:1.

Naredni protivnik srpskom teniseru biće Hrvat Marin Čilić koji je do osmine finala stigao pobedom nad Špancem Robredom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)