RONALDO POKAZAO DA JE VELIKI: Plaća operaciju desetomesečnom dečaku!

Pored toga što će platiti troškove operacije, as Reala iz Madrida je dao svoj dres i kopačke za aukciju na kojoj će biti prikupljena sredstva za pomoć porodici obolelog mališana koja će joj biti neophodna u postoperativnom periodu

Najbolji fudbaler sveta u 2013. godini i jedan od najvećih u istoriji ove igre Kristijano Ronaldo pokazao je svima koji su mislili da je samo jedan nabeđeni i arogantni egoista, da je sušta suprotnost od toga. As Reala iz Madrida odlučio je da plati sve troškove operacije desetomesečnog Erika Ortiza Kruza koji je bolestan od rođenja.

Ovaj maleni navijač "kraljevskog kluba" boluje od kortikalne displazije, odnosno ima oboljenje mozga zbog koga dnevno ima više od trideset epileptičnih napada i za koju je jedina solucija operacija kojom će se odstraniti ćelije koje uzrokuju napade.

Problem je bio u tome što troškovi operacije iznose oko 60.000 evra, ali i postoperativni oporavak koji zahteva mnogobrojna testiranja nakon operacije, a svako košta po šest hiljada evropskih novčanica. što porodica ovog mališana nije mogla da skupi.

Portugalski reprezentativac je kada je čuo o čemu se radi, odmah skočio u pomoć i rekao da će on dati sav novac koji je potreban kako bi se pomoglo malom Eriku, ali i obećao pomoć porodici, te je u tu svrhu dao svoj dres i kopačke na aukciju kako bi se prikupilo još novčanih sredstava koja će svakako biti potrebna roditeljima dečaka.

Inače ovo nije prvi put da fudbaler Madriđana pomaže oboleloj deci u Španiji, jer je pre dve godine zajedno sa svojim agentom preuzeo na sebe troškove lečenja od raka jednog deteta sa Kanarskih ostrva, a redovno učestvuje u humanitarnim akcijama i u svojoj rodnoj zemlji.

Ronaldo je ovime samo potvrdio da sportska veličina nije ništa, ako je ne prate ljudski kvaliteti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)