Fil Džekson se vraća iz penzije: Preuzima Njujork?

Šest NBA mečeva i penzionisanje dresa Ilgauskasa ostalo u senci senzacionalne vesti

U noći kada je odigrano šest NBA mečeva, a u jednom je Filadelfija doživela 16 uzastopni poraz, pojavila se vest o senzacionalnom povratku legendarnog trenera Fila Džeksona u najaču košarkašku ligu na svetu.

Kako prenosi ESPN, trofejni stručnjak Čikaga i L.A. Lejkersa trebalo bi da tokom letnje pauze preuzme ekipu Njujork Niksa, u kojoj je proveo 10 godina kao igrač.

Džekson je u 20 trenerskih sezona (devet sa Bulsima i 11 sa Lejkersima) osvojio čak 11 šampionskih prstenova, pa je logično što američka javnost već spominje da bi Njujork dogodine mogao da se umeša u šampionsku trku. Na trofej Niksi čekaju od 1973. godine.

Upravo su Niksi prethodne noći slavili u Klivlendu, u utakmici koja je ostala u senci penionisanja dresa legendarnog centra Kavalirsa Židrunasa Ilgauskasa.

Njegova čuvena 11 koju je nosio od 1996. do 2010. godine ubuduće će krasiti vitrine kluba sa kojim nije osvojio nijedan trofej, ali ga je podigao na noge zajedno sa Lebronom Džejmsom, sa kojim je činio odličan tandem godinama.

Lebron nije propustio priliku da prijatelja i saigrača pozdravi i na ovoj svečanosti. Odmah posle poraza od San Antonija u petak, odušao je za Klivlend.

Klipersi su u šok završnici, koja je obilovala diskutabilnim sudijskim odlukama pobedili Atlantu 109:108, a koliko je velika borba bila između dva tima govori i foto kadar duela Blejka Grifina i Pere Antića.

Slavili su na kraju u Los Anđelesu, zahvaljujući Blejku Grifinu (27 poena). Njegov veliki rival prethodne noći Antić, zabeležio je 16 poena i šest skokova.

Pogledajte najbolje poteze večeri na snimku ispod.

Rezultati

L.A. Klipers - Atlanta 109:108

Milvoki - Vašington 107:114

San Antonio - Orlando 121:112

Memfis - Šarlot 111:89

Klivlend - Njujork 97:107

Filadelfija - Juta 92:104

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)