ZVEZDA VS PARTIZAN: Ko pominje Mercedes, a ko Fiću?

Poređenje ekipa i igrača sa automobilima je prilično popularno u dva najpopularnija kluba u Srbiji

Slikovito dočaravanje kvaliteta ili forme ekipe uz pomoć proizvođača automobila izgleda da je popularno među fudbalskim radnicima u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

S obzirom da su razlike među često navođenim "mašinama" toliko velike, ujedno je ova vrsta poređenja nekako najprikladnija za preciziranje situacija u ekipi.

- Stvorila se slika da je Partizan "porše" ili "mercedes", a da su ostali "fiće" pa su nam pripisali titulu - rekao je trener Partizana Marko Nikolić, nezadovoljan posle remija u Novom Pazaru na startu prolećnog dela sezone.

Izjava nas je neodoljivo podsetila na reči nekadašnjeg sportskog direktora Crvene zvezde, Zorana Stojadinovića, kada je proletos objasnio da za male pare ne mogu da se kupe veliki igrači.

- Ne verujem da su, recimo, Barselona ili Čelsi doveli igrača besplatno i da je on napravio čudo. Kupovina igrača je kao kod kola, nije isto kada kupiš "fiću" ili "mercedes". Zato "mercedes" košta 100.000 evra, a "fića" je "fića"… - rekao je tada slikovito Stojadinović.

Bivši direktor koji je posle otkaza na "Marakani" aktivirao menadžersku licencu je i Ifeanija Onjila uporedio sa "ferarijem", ali kada se ispostavilo da Nigerijac ipak nije opravdao silan novac, otvoreno je Stojadinovič priznao da je "preplaćen".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B. M)