Donjem Sremu malo i dva penala, OFK pao u ''zmajevom gnezdu''!

Vojvođanski derbi završen bez pobednika (1:1), dok je Voždovac u mini beogradskom bio bolji od ''romantičara'' rezultatom 1:0

U senci derbi meča prvog kola prolećnog dela šampionata između Novog Pazara i Partizana, odigran je i mini beogradski derbi Voždovac - OFK Beograd, kao i vojvođanski Donji Srem - Vojvodina, dok je susret između Spartaka i Slobode odgođen zbog toga što je teren natopljen vodom.

Voždovac i njihov novi trener Zoran Milinković nisu mogli da požele bolji start proleća, jer su golom Nemanje Obradovića još u devetom minutu stigli do tri vredna boda u borbi za opstanak. Golu je prethodila sjajna akcija ''zmajeva'' koju je, na asistenciju Veljovića, iskoristio Obradović i postigao svoj četvrti gol ove sezone.

Iako igraju na ultra modernom stadionu na krovu tržnog centra, poseta na stadionu Voždovca je bila izrazito slaba u susretu protiv ''romantičara'' koji su možda i bili bolji rival na ovom meču, uzimajući u obzir posed lopte i šanse koje su imali. Najbolju priliku za izjednačenje gosti su imali u 70. minutu kada je Dražić nespretno reagovao ispred gola Supića.

Voždovac se ovom pobedom na najbolji način revanširao OFK Beogradu za poraz na Karaburmi u jesenjem delu šampionata kada su ''romantičari'' slavili golom sadašnjeg fudbalera Zvezde Marka Petkovića iz penala.

Upravo iz penala Donji Srem je poveo u vojvođanskom derbiju protiv Vojvodine golom Damjanovića u 14. minutu, ali je rezervista Stojanović sačuvao obraz Novosađanima na prolećnoj premijeri i doneo bod (1:1) kojim gosti moraju da budu zadovoljni, jer su Pećinčani u 22. minutu promašili drugi jedanaesterac.

Publika u Pećincima je već na početku meča imala razlog za slavlje kada je Milinković-Savić oborio Krunića s leđa, a za sudiju nije bilo dileme da li je penal ili ne. Damjanović je bio precizan i postigao svoj tek drugi gol u šampionatu.  Domaći tim je i u nastavku meča bio bolji rival, a već u 22. minutu su mogli do dva gola viška posle novog penala koji nije uspeo da realizuje Mijić. Tačnije, golman Jovanić mu je odbranio.

To kao da je dalo vetar u leđa Vojvodini koja je dobijala i znatnu podršku sa tribine. U par navrata pokušavao je Vranješ i umalo nije postigao pogodak iz kornera sredinom prvog dela. Bolju igru u nastavku Vojvodina je krunisala golom u 71. minutu, a strelac je bio Jovan Stojanović koji je samo četiri minuta ranije kročio na teren.

Treba pomenuti da je asustent bio Marko Živković novopridošlica iz Partizana. Na kraju, meč je završen bez pobednika što je možda i najrealniji rezultat ako se sagleda situacija na terenu.

Subota:

Novi Pazar – Partizan 0:0

Donji Srem – Vojvodina 1:1

(Damjanović 14p - Stojanović 71)

Spartak – Sloboda odloženo

Voždovac – OFK Beograd 1:0

(Obradović 9)

Čukarički – Rad 15,00

Napredak – Jagodina 16,00

Crvena zvezda – Javor 18,00

Nedelja:

Radnički Kragujevac – Radnički Niš 13,00

TABELA: Partizan 34 (+1), Crvena zvezda 32, Jagodina 27, Vojvodina 25 (+1), Novi Pazar 25 (+1), Radnički Niš 24, Čukarički 22, Spartak 21, Voždovac 19, Napredak 17, OFK Beograd 17, Radnički Kragujevac 16, Sloboda 16, Javor 15, Donji Srem 15 (+1), Rad 11.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)