Evo ko je kriv za Šumaherovu nesreću

Istraga o nesreći Mihaela Šumahera je završena, a glavni istražitelj Patrik Kinsi potvrdio je danas da je Nemac jedini odgovaran za ono što mu se desilo u decembru

Iako je bilo dosta spekulacija o tome da li je još neki dodatni faktor uticao na nesreću koju je doživeo Mihael Šumaher, istraga je potvrdila nema krivaca za tešku povredu legendarnog Nemca.

Glavni istražitelj Patrik Kinsi potvrdio je u ponedeljak da nema dokaza da je bilo šta uticalo na nesreću i dodao da je razjašnjavanju okolnosti nesreće policiji pomogla kamera s kacige koju je nosio bivši vozač Formule 1:

- Nismo pronašli nikakve dokaze da bi iko mogao da bude okrivljen za nesreću. Šumaher je povređen van skijaške staze, gde nije trebalo da bude - izjavio je Kinsi na konferenciji za medije u Grenoblu.

Šumaher je zadobio teške povrede 29. decembra na skijanju u Maribelu, u francuskim Alpima, kada je izleteo sa staze i glavom udario u stenu. Od tada se nalazi u stanju indukovane kome na klinici u Grenoblu i imao je tri operacije, a lekari su prošle nedelje započeli proces buđenja. Niko, međutim, ne zna koliko će trajati proces buđenja i da li će se slavni sportista uošte oporaviti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)