ĐORĐEVIĆ: Nudio mi se igrač preko menadžera!

Selektor košarkaša Srbije otkrio je da su se svi igrači odazvali pozivu za reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević otkrio je da mu se jedan igrač nudio preko menadžera da igra za nacionalni tim. Đorđević je gostujući na televiziji "B92" istakao je da takvi igrači neće na takav način doći do reprezentativnog dresa.

- Za sada su svi prihvatili poziv. Jedan igrač me je preko menadžera obavestio da bi on sada igrao za Srbiju. To za mene ne postoji i taj i takav ma kako se zvao neće biti deo tima - rekao je Đorđević.

On je ponovio stav koji je nedavno istakao na konferenciji na kojoj je govorio o Svetskom prvenstvu u Španiji, a to je da je našim igračima neophodan rad na fizičkoj spremi.

Đorđević je podvukao da košarkaši iz Srbije moraju da porade na fizičkoj konstituciji i snazi.

- Košarka koja pobeđuje traži atlete. To oduzima šmek, ali talenat bez fizičke spremnosti i dominantnosti ne igra veliku ulogu. Na to treba da se adaptiramo i dođemo do rešenja za umor, povrede. Prestali smo fizički da dominiramo i mislim da moramo mnogo više da radimo. Telo je preduzeće igrača i mora biti savršeno, kako bi parirali onima koji time uzimaju trofeje - rekao je Aleksandar Đorđević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)