ĐORĐEVIĆ: Žao mi je što Nedović ne igra u NBA! (VIDEO)

Trebalo bi da prihvati da igra u razvojnoj ligi kako bi ostao u takmičarskom ritmu. * Krivo mi je što se povredio Milosavljević, jer je zaslužio poziv svojim igrama, rekao je srpski selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je konferenciju za medije povodom SP u Španiji gde se osvrnuo na grupu koju je naš tim izvukao, ali i o samim igračima na koje računa.

Đorđević je svestan gde srpski tim mora da traži prolaz dalje.

- Grupa nam je jaka, ali i mi smo jači. Najbitnija je utakmica sa Iranom, jer su opasni, a za mečeve protiv Brazila, Francuske i Španije ne moramo da motivišemo igrače - istakao je Đorđević i dodao:

IGRAČI SE SAMI JAVLJAJU

- Pratim sve igrače. Neki se sami javljaju indirektno i direktno, ali što je najvažnije javljaju se svojim igrama.  Voleo bih da me igrači svojim partijama stave u problem i da se naljute na mene ukoliko ne dobiju poziv.

- Na Kupu Koraća video sam mnogo mladih igrača, koji imaju kvalitet da igraju za reprezentaciju. Treba samo da nastave da rade i dobiće poziv - konstatovao je Ðorđević.

Na pitanje da li planira odlazak u Ameriku, selektor je rekao:

- Napravio sam prve kontakte, razgovarao sam sa Bjelicom u Milanu, a sada mi predstoji period kada ću gledati utakmice i treninge kandidata, ići ću i u SAD. Planiram, ali videćemo još.

- Pratim svu trojicu igrača u NBA, tu mislim i na Kuzmića. Ali žao mi je što Nedović nema minutažu u Golden Stejtu. Konkurencija mu je jaka, ali nadam se da će bar prihvatiti da igra u razvojnoj ligi kako bi ostao u tom takmičarskom ritmu. Igra na poziciji gde mu je zatvorena minutaža - kaže Đorđević.

SRBIJA ĆE UVEK IĆI NA POBEDU

Đorđević je  naveo, povređeni kapiten Partizana Dragan Milosavljević, bio je u njegovima planovima za SP u Španiji.

- Ozbiljno sam računao na njega, ali planiram da bez obzira na povredu bude neko vreme prisutan uz ekipu", poručio je Ðorđević, u čijom stručnom štabu će biti Miroslav Nikolić, Jovica Antonić i Milan Minić, a uskoro će biti poznato i ime kondicionog trenera.

Srbija će igrati u A grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

- Zadovoljan sam što je takva grupa pred nama, volim da se takmičim sa velikim protivnicima, jer jedino na takav način možemo da dođemo do kvaliteta i rezultata kojima svi težimo. Uvek idem na pobedu, to je filozofija kojom ću se i sada voditi, grupa jeste jaka, ali mi smo jači-  rekao je Ðorđević na konferenciji za novinare u Kući košarke.

Ðorđević je naglasio da će tokom priprema najviše pažnje obratiti na fizičku spremu igrača.

- Prestali smo da budemo dominantni u odnosu na ostale reprezentacije kada je fizička sprema u pitanju. Veliki deo rada moramo da usmerimo na tu oblast i da budemo fizički jaki kao nekada. To je razlog zašto više nemamo rezultate, igrači poseduju talenat i tehniku, ali to nam ništa ne znači bez fizičke spreme - poručio je selektor Srbije.

Pripreme za šampionat sveta počeće 10. jula i trajaće sedam nedelja. Prvu fazu ekipa će odraditi na Kopaoniku, dok su u avgustu planirani turniri u Italiji, Francuskoj, kao i Trofej Beograd.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)