Maksimović: Kako me je Zvezda ucenjivala!

Bivši fudbaler crveno - belih otvoreno govori o tome kako mu je ponuđeno da oprosti pola duga, da ga zauzvrat ne bi okrivili za primljene golove protiv Vojvodine. * Ne opraštam nijedan evro, iako volim Zvezdu!

Pre nepunih godinu dana Crvenoj zvezdi nisu bili dovoljno dobri, a danas se za njih otimaju vodeći klubovi Serije A. Milan Vilotić prešao je iz Grashopersa u Jang bojs za 2,5 miliona evra, iako je za njega bio zainteresovan i Lacio, takođe bivšeg štopera Crvene zvezde Nikolu Maksimovića traži Juventus.

Iz užičke Slobode došao je na Marakanu 2012. godine sa velikom željom da se dokaže. Iako mu je, kao velikom Zvezdašu bila želja da ostavi dublji trag, posle nekoliko dobrih igara, kojima je zaslužio i poziv u reprezentaciju, klubu se žurilo da ga proda.

- Tako je kod nas u fudbalu, odigraš solidno jednu polusezonu ili sezonu, pozovu te u reprezentaciju i moraju da te prodaju. Ne može klub drugačije da živi.

Pored toga, Nikolin odlazak pratile su brojne negativne priče, o tome kako je namestio utakmicu protiv Vojvodine, a nagađalo se i da je njegov ugovor unapred otkupljen.

- To su stvari na koje ne želim da se vraćam. Hteo sam mnogo više da uradim u Zvezdi, ali, nažalost, nisam imao prilliku. Jedina stvar zbog koje žalim je to što nisam osvojio titulu sa klubom koji najviše volim - priča Maksimović.

- Zvezda je zahvaljujući mom transferu dva puta dobila pare od Torina kojima je klub platio licencu, drugačije ne bi mogli.

- U julu prošle godine dogovorio sam se sa čelnicima kluba, na njihov predlog, da im polovinu dugovanja oprostim, a drugu polovinu da mi isplate do kraja avgusta. Obećali su, ako pristanem na to, da će saopštiti medijima da nisam namerno dopustio da primimo sporan gol protiv Vojvodine. Međutim, oni to nisu ispoštovali. Čekao sam ih još tri meseca, ni dan danas mi nisu ništa uplatili. Zvezda je klub koji obožavam, ali zbog svega što mi se desilo sa upravom, nemam nameru da im oprostim nijedan evro - izričit je Maksimović.

Ono o čemu želi da priča je sadašnji period u Torinu. Posle perioda adaptacije i mukotrpnog dokazivanja, konačno je uspeo da zasluži poverenje trenera Venture. Zanimljivo je da je na sedam poslednjih mečeva na kojima je Maksimović nastupio, Torino samo jednom izgubio.

- Bilo je jako teško u početku, znao sam da će mi trebati mnogo da se dokažem jer poslednjih šest meseci u Zvezdi nisam ni igrao. Trener je mnogo rotirao, tražio je odgovarajući sistem naše igre, a sada je to uspostavljeno.

- U Italiji mi je najteže bilo da igram protiv Milana. Teško je čuvati i nositi se sa sjajnim igračima kao što su Kaka, Robinjo, Honda. Mada, mi se jako dobro pripremamo za svaku utakmicu, nekoliko dana pre meča analiziramo protivnika, učimo sve kretnje svih igrača, tako da unapred znamo do detalja šta nas očekuje.

Ako bi prešao u Juventus, koji je zainteresovan za njega, misli da ne bi imao problema jer prelazi u konkurentni klub.

- Ovde navijači nisu fanatični kao u Srbiji. Dolaze na naša gostovanja, ali je publika kao u pozorištu, nema pesme, skandiranja, koreografije od koje možeš da se naježiš. Pored toga, ja sam stranac u Italiji i svesni su da profesionalno odrađujem svoj posao - prepričava Maksimović svoje utiske za Telegraf.

Do sada je tri puta nastupio za mladu, a četiri puta za A reprezentaciju Srbije. Zahvaljujući dobrim igrama, logično je da očekuje poziv selektora

- Prvo treba da vidimo ko će uopšte biti selektor i da li se uklapam u njegovu koncepciju, ali je sigurno da bih voleo da me pozove i nadam se tome u martu.

Poznato je koliko su fudbaleri poželjni i popularni u Italiji, ali Nikola Maksimović ne želi da bude na meti fotografa, žute štampe, tračeva ili skandala.

- Nevažno u kojoj ligi igrate, u Italiji su fudbaleri uvek na meti devojaka. Ja sam se sklonio od toga, oženio sam se pre nego što sam došao ovde, a pre 10 dana sam postao otac - otkrio nam je još jednu ekskluzivu Maksimović na kraju razgovora.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)