Zadovoljni Federer kasnio na konferenciju više od pola sata

Švajcarski teniser bio spreman na dobar servis srpskog igrača, na koji je dobro odgovorio u drugom setu kad je trebalo. Bozoljac žali upravo za tim setom

Srpski teniser Ilija Bozoljac posle poraza od Rodžera Federera na startu Dejvis kupa meča protiv Švajcarske rekao je da je razočaran načinom na koji je propustio šansu u drugom setu.

Bozoljac je imao vođstvo od 5:2 u gemovima, set loptu na Federerov servis, potom i svoj servis gem, ali to nije bilo dovoljno.

- Dobro sam odigrao na svoj servis, međutim i Federer je tada podigao igru. Taj gem rešio je jedan poen, moj promašeni visok forhend i nakon toga mi je pala koncentarcija, izgubio sam i gem set, a kasnije sam u trećem igrao ispod nivoa prva dva - rekao je Bozoljac na konferenciji za medije.

Srpski teniser istakao je da se upravo u tim odlučujućim trenucima videla se razlika između top igrača kakav je Federer i njega koji to nije.

- Najbolji svetski igrači brže izlaze iz krize. I Federer je imao pad koncentacije, to sam iskoristio, ali brzo se vratio - naveo je Bozoljac i konstatovao da nema "renking" koji odgovara njegovom kvalitetu, pre svega jer se teško prilagođava novim uslovima.

Prema njegovim rečima zato u Dejvis kupu igra bolje, jer dođe nekoliko dana ranije.

- Nadam se da će Lajović uspeti da iznenadi Vavrinku. Sutra nas čeka dubl, fizički se osećam odlično i voleo bih da igram - poručio je  Bozoljac.

Federer je zadovoljan i igrom i pobedom, koja je Švajcarskoj donela vođstvo od 1:0.

- Zadovoljan sam posle svega, iako sam imao problema sa servisom protivnika. Bozoljac je dobro servirao i sreća je da sam se u drugom setu vratio, što je i prelomilo meč - izjavio je Federer na konferenciji za medije, na koju je bez objašnjenja kasnio više od pola sata.

On je dodao da ga srpski teniser nije iznenadio kvalitetnim servisom.

- Znao sam da Bozoljac dobro servira, s obzirom da smo igrali relativno skoro, jednom u singlu i jednom u dublu - istakao je Švajcarac, a na pitanje novinara da li će igrati sutra u dublu i u nedelju u singlu kazao je da sve zavisi šta će Stanislas Vavrinka uraditi u meču protiv Dušana Lajovića, koji je u toku.

- U svakom slučaju, odluku ćemo doneti zajednički. Odlučiće naš selektor - poručio je Federer.

Na pitanje da li se seća kada je pre 10 godina prvi put izbio na prvo mesto svetske rang liste, rekao je da zna da je to bilo posle pobede u polufinalu Australijan Opena protiv Španca Huana Karlosa Ferera i da je te godine prvi put i osvojio turnir u Melburnu.

Odgovarajući da pitanje da li želi da se vrati na prvo mesto ATP liste, Federer je kazao da "svakako ne misli da će biti 1.548 na svetu".

- Smatram da imam dobre šanse da napredujem na listi - zaključio je Federer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)