Bozoljcu ni 5:2 nije bilo dovoljno da uzme set Federeru!

Najbolji teniser svih vremena pobedio bez većih problema srpskog tenisera sa 6:4,7:5,6:2 u prvom meču duela između Srbije i Švajcarske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis Kupa

Drastično oslabljena neigranjem Novaka Đokovića, Dejvis kup tim Srbije poražen je u prvom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa od  reprezentacije Švajcarske.

Rodžer Federer je pobedio Iliju Bozoljca sa 3:0 (6:4,7:5,6:2) a Švajcarci sada vode sa 1:0, u duelu koji se igra  do tri pobede.

Ukoliko Srbija bude poražena u ovom duelu moraće da ide u baraž za popunu Svetske grupe. Posle Bozoljca na teren izlazi Dušan Lajović protiv Stanislasa Vavrinke.

Ilija Bozoljac i Rodžer Federer samo su se jednom, pre ovog meča, sastajali u karijeri. Naravno. Švajcarac je bio uspešniji i slavio je na Vimbldonu rezultatom 3:1, ali je Bozoljac ostavio odličan utisak.

U ovom meču poražen je sa 3:0, ali je prikazao takođe dobar otpor.

Ilija Bozoljac krenuo je vrlo hrabro u meč, bez respekta prema najboljem svih vremena. Za pet gemova servirao je čak šest asova i imao vrlo aktivan rezultat 3:3..

Ipak, ključni momenat je brejk Švajcarca u sedmog gemu kojim je poveo sa 4:3, a zatim i sa 5:3. Sve što je uspeo Bozoljac je da osvoji još jedan gem za 6:4.

Drugi set je počeo identično, jer naš teniser je diktirao tempo i poveo sa 2:1, uglavnom lomeći Švajcarca asovima. Ključni momenat za osvajanje seta bio je u četvrtom gemu kada je Bozoljac napravio brejk i poveo sa 3:1.

Imao je naš teniser i velikih 4:1, pa 5:2, ali je i to bilo malo za takvog asa kakav je Federer.

Kada je našem asu popustio ubitačan servis, sa tri vezana gema i jednim brejkom Rodžer se vratio u meč i izjednačio na 5:5.

Sa nova dva gema Federer je dobio i drugi set i tu je teoretski bio kraj ovog duela.

U trećem setu Švajcarac je poveo sa 2:0, a malo kasnije i 3:1. Sve što je uspeo da uradi Bozoljac je da smanji na 3:2 a nakon toga Federer vezuje tri gema i osvaja set i meč...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)