Da li ste nekada videli ovakav Dejvis kup tim Srbije? (FOTO)

Bez Đokovića, Tipsarevića i Troickog tim koji će se suprotstaviti Švajvarcima za vikend je sasvim neobičan za prosečnog poznavaoca tenisa u Srbiji

Počnite da se navikavate.

Srpska teniska reprezentacija koja će braniti zvanje vicešampiona Dejvis kupa okupila se u Novom Sadu u do sada neviđenom izdanju, a razlog za takav opis je izostanak trojice najboljih tenisera - Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Bez ovog trija Srbija nije favorit protiv Švajcarske predstojećeg vikenda u prvom kolu Svetske grupe, bez obzira što je tu "kralj dubla" Nenad Zimonjić, kao i Ilija Bozoljac koji je u prošlogodišnjem meču sa Amerikancima odigra meč života.

Kada pogledamo fotografiju na kojoj su pored selektora Obradovića pomenuti Ziki i Ika, mlade nade Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Miljević, jasno je da ne bi trebalo puno očekivati, ali ni stavljati pritisak na njihova leđa pred vikend, s ob zirom da Švajcarce predvodi trenutno teniser sa najboljom formom u svetu - Stanislas Vavrinka.

U danu kada su srpski teniseri prvi put izašli pred medije u Novom Sadu, podsećamo da je Novak Đoković uzeo malo oduška na skijanju posle napornog igranja na Australijan openu, Janko Tipsarević je sprečen zbog povrede pete, dok je Viktor Troicki na odsluženju kazne izrečene od Svetske teniske federacije, sve do leta ove godine.

Žreb je zakazan za četvrtak, mečevi će se igrati u petak, subotu i nedelju, a za Švajcarce osim sjajnog Vavrinke i verovatno Federera igraju Kjudineli (172. na svetu), Laksonen (230) i Lamer (451).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)