NBA: Ros izjednačio rekord Vinsa Kartera, loše veče Raduljice! (VIDEO)

Po drugi put posle skoro pet godina se dogodilo da dve večeri uzastopno igrači postignu više od 50 poena. Posle Karmela Entonija istu stvar je uradio i Terens Ros iz Toronta koji je ujedno i izjednačio rekord Vinsa Kartera po broju koševa na domaćem terenu

Strelci nastavljaju da cepaju mrežice u NBA ligi. Posle Entonijevih 62 poena u noći između petka i subote, ponovo je jedan košarkaš postigao više od 50 poena na jednoj utakmici, a ovako nešto se nije desilo još od marta 2009. godine.

U pitanju je bek Toronta Terens Ros, koji je iznenadio sve postigavši 51 poen u porazu svog tima od Klipersa 126:118 i time izjednačio rekord Vinsa Kartera po broju poena na domaćem terenu.

Mladi košarkaš je imao neverovatan učinak pogodivši 10 trojki iz 17 pokušaja, uz šut iz igre 16/29, a malo mu je falilo da dostigne i dabl-dabl učinak, pošto je imao i devet skokova. Međutim, njegova odlična partija nije krunisana pobedom Reptorsa, jer su na drugoj strani najzaslužniji za pobedu tima iz Los Anđelesa bili Grifin sa 30 i Kroford sa 37 poena.

Milvoki Miroslava Raduljice zabeležio je novi poraz. Ovoga puta bolji od "jelenova" bili su košarkaši Atalante 112: 87. Ova utakmica bila je prilika za duel dvojice centara sa Balkana, srpskog košarkaša i Makedonca Pera Antića, ali do toga nije došlo jer nekadašnji član Olimpijakos nije igrao za svoj tim.

Raduljica je zabeležio najslabiju partiju otkada je došao u NBA, pošto za deset minuta nije uspeo da se upiše u strelce, a imao je samo jedan skok.

Novi tripl-dabl učinak Kevina Duranta. Sjajni igrač Oklahome je, uprkos tome što je na prethodnom meču povredio rame, predvodio svoj tim do sedme uzastopne pobede, a sada su bili bolji od Filadelfije 103:91. "Durantula" je postigao 32 poena, imao 14 uhvaćenih lopti i 10 asistencija.

Kakav okršaj startnih petorki Portlanda i Minesote! Kod oba tima petorica igrača koji su započeli utakmicu završila su sa dvocifrenim učinkom. Ipak, trijumfovali su Trejlblejzersi 104:115, čija je klupa bila mnogo raspoloženija.

Crnogorski reprezentativac Nikola Peković imao je dabl-dabl učinak sa 23 poena i 11 skokova, čime je bio drugi najefikasniji igrač "vukova" odmah iza Kevina Martina koji je postigao 30 koševa. Na drugoj strani, pobednički tim su predvodili Oldridž sa 21, Metjuz sa 18 i Vilijams sa 16 poena.

NBA, rezultati:

Čikago - Šarlot 89:87

L.A. Klipers - Toronto 126:118

Oklahoma - Filadelfija 103:91

Hjuston - Memfis 81:99

Atlanta - Milvoki 112: 87

Indijana - Demver 96:109

Vašington - Juta 101:104

Minesota - Portland 104:115

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)