Kako će igrati Partizan? Nikolić najavljuje nešto neočekivano!

Voleo bih da imamo posed lopte kao Barselona, brze napade kao Borusija Dortmund i dominaciju kao Bajern, ako već mogu da maštam - objasnio je trener Marko Nikolić

Fudbaleri Partizana stigli su u Belek, gde će obaviti prvi deo zimskih priprema za prolećni deo sezone. Novi trener crno-belih Marko Nikolić po stizanju u hotel izveo je fudbalere na lagani trening čisto da im opusti mišiće od putovanja, a posle toga se obratio novinarima i odgovarao na njihova pitanja.

Kada je u pitanju odrađeni posao u zimskom prelazom roku, šef stručnog štaba ekipe iz Humske, zadovoljan je pojačanjima, ali napominje da se titula ne osvaja u prelaznom roku, već na terenu.

- Sveukupno gledano, ja sam zadovoljan dosadašnjim tokom prelaznog roka. Mi jesmo sebi stvorili preduslove dobre za titulu, stvorili smo i dobru konkurenciju na svakoj poziciji. Mislim da je to i igračima jasno da će biti dosta teško izboriti se za u prvih jedanaest. Za svaku liniju u našem timu vlada ozbiljna konkurencija i to su dobre stvari za trenera. Samo da ne upadnemo u zamku da pomislimo da je to što smo uradili u prelaznom roku dovoljno za titulu- izjavio je Nikolić.

Pošto sada ima na raspolaganju kvalitetne igrače, na njemu je da radi, a toga je svestan i mladi strateg, koji će pre svega insistirati na dobroj fizičkoj pripremljenosti svojih fudbalera, ali i pokušaće da igračima podigne i nivo samopouzdanja.

- Moraćemo da se dobro fizički pripremimo, takođe i taktički. Uigranost tima mora da bude na visokom nivou i da iznad svega radimo na našoj psihološkoj pripremi. Potrebno nam je da imamo visoko samopouzdanje, da se ne desi da strahujemo pred nekim na terenu, ali i da ne mislimo da će se stvari dešavati same od sebe - rekao je strateg crno-belih.

Partizan nije u prvom delu sezone krasila neka lepršava i tečna igra, čega je svestan i Nikolić, koji bi voleo da se ubuduće stil igre njegove ekipe dopadne navijačima i da bude kombinacija karakteristika igre tri dominantna evropska tima - Barselone, Bajerna iz Minhena i Borusije iz Dortmunda.

- Moja lična želja je da igramo dopadljivo za navijače, sa puno energičnosti koja bi bila na granici sportske drskosti i bezobrazluka. Uvažavaćemo sve protivnike, ali verovaćemo u svoje mogućnosti. Voleo bih da imamo posed lopte kao Barselona, brze napade kao Borusija Dortmund i dominaciju kao Bajern, ako već mogu da maštam - objasnio je Nikolić osobine koje bi voleo da krase njegovu ekipu.

Crno-beli će ostati u Beleku deset dana i odigraće tri prijateljske utakmice.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)