Arsenal i Siti rutinski do novih pobeda (FOTO)

Fudbaleri iz Londona su zahvaljujući Santiju Kazorli savladali Fulam, dok su "građani" bili ubedljivi protiv davljenika iz Velsa i nastavili seriju pobeda

Dve prvoplasirane ekipe u Premijer ligi, Arsenal i Mančester Siti zabeležile su nove pobede i nastavljaju sa svojim trijumfima. "Građani" su bili ubedljivi protiv nejakog Kardifa 4:2, dok su "tobdžije" rutinski na svom terenu savladale Fulam 2:0.

Izabranici Manuela Pelegrinija, za koje je od starta igrao Aleksandar Kolarov, nisu dozvolili neko moguće iznenađenje na "Itihadu" koje bi mogao da im priredi tim koji se bori za opstanak. Edin Džeko je u 14. minutu doveo domaće u vođstvo na asistenciju Davida Silve, što je bio 100 gol tima u svim takmičenjima ove sezone.

Nakon toga je usledilo malo opuštanje među igračima u svetlo-plavim dresovima, koje je iskoristio Nun, videvši svoju šansu u slaboj reakciji odbrane domaćina i izjednačivši na isteku pola sata utakmice. Tada su mnogo ozbiljnije zaigrali Kompani i saigrači što se videlo četiri minuta kasnije kada je Navas ponovo doneo prednost svom timu.

U drugom poluvremenu su Jaja Ture i Kun Aguero svojim golovima potvrdili pobedu Sitija, a Frejzer Kembel je samo u nadoknadi vremena uspeo da smanji prednost "građana" i spasi svoj tim ubedljivijeg poraza. Svojom šestom uzastopnom pobedom, oni su zadržali svoju drugu poziciju na tabeli.

Arsenal je rutinski na svom terenu pobedio Fulam u malom londonskom derbiju i na taj način sačuvao prednost od jednog boda nad drugoplasiranim Sitijem. Posle malog mučenja u prvom poluvremenu tokom kojeg nisu uspeli da zatresu mrežu gostiju, izabranici Arsena Vengera su u drugih 45 minuta zaigrali mnogo bolje i sa dva gola završili posao oko pobednika.

Apsolutni junak pobede na "Emirejtsu" jeste španski reprezentativac, Santi Kazorla, koji je bio dvostruki strelac i to za samo pet minuta je dva puta zatresao mrežu Stekelenburga. Prvo u 57. a zatim u 62. minutu. Do kraja su "tobdžije" rutinski privele utakmicu kraju i odbranili čelnu poziciju na tabeli engleskog šampionata.

U uvodnom meču novog kola Premijer lige fudbaleri Sanderlenda i Sautemptona podelili su bodove, odigravši 2:2. Potpuno dva različita poluvremena viđena su na stadionu "Svetlost", u prvom su bili dominantni gosti, a u drugom delu je domaća ekipa preuzela kontrolu igre.

Sjajnih prvih 45 minuta odigrali su gosti, koji su golovima Džeja Rodrigeza na početku meča i Dejana Lovrena u 31. minutu stekli visoku prednost od 2:0, međutim minut posle gola hrvatskog reprezentativca, Fabio Borini je realizovao jednu akciju svog tima i smanjio zaostatak svoje ekipe. Ovo je inače bio prvi gol Sanderlenda na domaćem terenu posle 265 minuta.

U drugo poluvreme kao da su različite ekipe izašle na teren. Izabranici Gustava Pojeta, svesni situacije u kojoj se nalaze krenuli su na sve ili ništa i to im se isplatilo. Najveće zasluge za to idu na račun Adama Džonsona koji je postigao prelep izjednačujući pogodak, mada je golu kumovala i loša reakcija golmana Sautemptona.

Povremeni reprezentativac Engleske prosto drži "crne mačke" i dalje u igri za opstanak jer je od poslednjih šest golova njegove ekipe, on dao četiri i asistirao kod dva pogotka. Do kraja meča su fudbaleri Sanderlenda pokušali da potpuno preokrenu rezultat, ali nisu uspeli.

 Fudbaleri Liverpula odigrali su na svom terenu nerešeno 2:2 protiv ekipe Aston Vile u utakmici 22. kola engleske Premijer lige. "Crveni" su uz dosta sreće stigli do boda pošto su u jednom trenutku imali dva gola zaostatka.

Andreas Vajman je u 25. minutu doveo Liverpul u vođstvo, a 12 minuta kasnije Kristijan Benteke doneo je novu radost navijačima gostiju.

Premijer liga, 22. kolo:

Subota

Sanderlend - Sautempton 2:2

(Borini 32, Džonson 71 - Rodrigez 4, Lovren 31)

Arsenal - Fulam 2:0

(Kazorla 57, 62)

Kristal Palas - Stouk 1:0

(Pančon 51)

Mančester Siti - Kardif 4:2

(Džeko 14, Navas 33, Jaja Ture 76, Aguero 79 - Nun 29, Kembel 90+3)

Norič - Hal 1:0

(Benet 88 - c.k. Hadlstoun 89)

Vest Hem - Njukasl 1:3

(Vilijamson a.g. 45+2 - Kabaj 16, 90+5, Remi 33)

Liverpul - Aston Vila 2:2

(Staridž 45, DŽerard 53. penal - Vajman 25, Benteke 37)

Nedelja

Svonsi - Totenhem 14.30

Čelsi - Mančester junajted 17.00

Ponedeljak

Vest Bromvič Albion - Everton 21.00

Tabela: Arsenal 51, Mančester Siti 50, Čelsi 46(-1), Liverpul 42(-1), Everton 41(-1), ... Vest Hem 18, Kardif 18, Sanderlend 18.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)