Jelena redom izbacuje Japanke: Posle nove pobede, obećala je da ih vodi na suši!

Uz čestite Tipsareviću na dobijenom detetu, Jankovićeva se zabavljala sa novinarima i otkrila zašto bi uspela da preživi tornado. U narednoj rundi protiv Simone Halep

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrto kolo Australijan opena.

I treću protivnicu iz zemlje izlazećeg sunca prvi reket Srbije je poslao kući, nastavivši put ka završnici trofeja. Bilo je po setovima 6:4, 7:5 uz manje oscilacija, a narena protivnica Jeleni biće atraktivna Rumunka Simona Halep.

Posle pobede nad Japankom Kurumi Nar, ali nije bila zadovoljna načinom na koji je odigrala meč.

- Igrala sam jako loše, nisam dobro servirala. Lopte su mi bile kratke, nisam imala prodornost. Možda mi je reket bio malo tvrđi za ove uslove, jer smo igrali po onoj vrućini, a sad je temperatura pala - rekla je Jankovićeva, kojoj sledeća protivnica konačno neće biti iz Japana:

- Mislim da se nikada nije desilo da igram protiv tri devojke iz iste zemlje za redom! Mogla sam da naučim japanski koliko već igram protiv njih. Ne znam da li sam došla na Australijan ili Japan open? - zapitala se kroz osmeh osma teniserka sveta i nastavila u šaljivom duhu:

- Izvinjavam se Japancima što sam izbacila njihove tri predstavnice u Melburnu. Sve ih volim van terena, ali sam igrala na pobedu. Trebalo bi da ih vodim na suši - rekla je nasmejana Jankovićeva.

Srbija će imati tri predstavnika u četvrtom kolu ženskog odnosno muškog singla, a osma teniserka sveta prisetila se vremena kada su i Ana i ona uz Novaka bile na vrhu.

- Jako smo dobro započeli godinu. Nije bilo davno kada smo Ana i ja bile na prvom mestu na svetu, dok je Novak u to vreme bio treći. To je bilo vreme kada smo dominirali i nadam se da ćemo imati još jednu uspešnu godinu - rekla je Jankovićeva.

S obzirom da je postala profesionalac 2000. godine i da se sa predstavnicima sedme sile susreće već godinama, novinare je zanimalo da im otkrije jednu stvar koju ne znaju o njoj.

- Puno toga ne znate - rekla je Jankovićeva, čime je izazvala osmeh i nastavila:

PREŽIVELA BIH TORNADO

- Stavljam puno spreja na kosu i zato svaka dlačica stoji na mestu. Mogla bi i nalet tornada da preživi, a da se nijedna dlačica ne pomeri. Tvrda je kao cement - rekla je Jankovićeva i otkrila koliko cipela ima:

- Otprilike sto pari cipela ima u svom ormaru! Tata mi je napravio plakar u kojem ih slažem, a imam i posebnu sobu za stvari. Mama često pozajmljuje moje cipele - rekla je srpska teniserka koju je obradovala vest da je Janko Tipsarević postao otac:

- Aaaaa, super! Čestitam njemu i Biljani! Janko nam stvarno nedostaje ovde - zaključila je Jankovićeva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković / Dom zdravlja Doktor Ristić)