Propala je fenomenalna ideja Košarkaškog saveza!

Čelnici KSS imali zamisao da se turnir Kupa Radivoja Koraća održi u tri različite hale, ali finansije su još jednom bile nepremostiv problem

Zamislite da se četvrtfinale Kupa Srbije igra u "Hali sportova"! Kakav bi to bio praznik košarke na samom početku domaćeg takmičenja koje okuplja ekipe iz Jadranske i Prve lige Srbije.

Kako smo saznali ovo jeste bila prvobitna zamisao KSS-a, ali se kasnje od toga odustalo.

- Ideja je bila da četvrtfinale Kupa igramo u "Hali sportova", polufinale u "Pioniru", a finale u "Areni". Međutim, zbog finansija smo morali da odustanemo od "Kombank arene", teško da bi nam se isplatilo - ispričao je potpredsednik KSS-a Dejan Tomašević na druženju sa novinarima.

HALA SPORTOVA

Od otvaranja 1968. godine posetioci najstarijeg sportskog objekta na Novom Beogradu bili su svedoci stvaranja svetske slave KK Partizan, a tribinama još uvek odzvanjaju povici podrške Kićanoviću, Dalipagiću, Divcu, Paspalju, Đorđeviću, Daniloviću. Hala zauzima površinu od 5.200m2, i raspolaže sa 5000 mesta.

HALA PIONIR

Sportska dvorana koja simboliše mesto odigravanja košarkaških mečeva Partizana i Crvene zvezde, ali i održavanja rukometnih i odbojkaških događaja na međunarodnom nivou. Otvorena je 1973. godine  u okviru "SC Tašmajdan" i prima 7000 posetilaca.

KOMBANK ARENA

Predstavlja najsavremenije višenamensko mesto za sport, kulturu i zabavu. Raspolaže najmodernijom tehnologijom sa sveobuhvatnom ponudom usluga za posetioce. Arenu godišnje poseti između  600.000 i 800.000 pposetilaca godišnje. U objektu ima 18.386 stolica, u okviru kojih se nalazi 70 luksuznih loža. Počela je da radi 2004. godine.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)