POSLE 54 GODINE: Real napokon dočekao da NJEGOV fudbaler prigrli Zlatnu loptu!

''Kraljevski klub'' još od 1959. godine i Alfreda Di Stefana nije imao fudbalera koji je dobio Zlatnu loptu, a da je prethodno čitavu kalendarsku godinu proveo u belom dresu * Luis Figo, Ronaldo Nazario da Lima i Fabio Kanavaro su dobijali ovaj trofej, ali nisu kao Ronaldo čitavu godinu bili u Madridu

Posle 54 godine jedan fudbaler koji je čitavu prethodnu godinu odigrao u Realu iz Madrida postao je dobitnik Zlatne lopte s obzirom na to da je, pre Kristijana Ronalda ovo priznanje, kao član "kraljevskog kluba", dobio Alfredo Di Stefano 1959. godine.

Trebalo bi pomenuti da su kao igrači Madriđana ovo priznanje dobijali i Luis Figo, Ronaldo Nazario da Lima i Fabio Kanavaro, ali oni nisu cele kalendarske godine igrali za Real i priznanja im nisu pripala zbog zapaženih partija u belom dresu, već zbog uspeha sa reprezentacijom i prethodnim klubom.

Nakon objavljivanja zvanične odluke da je kapiten reprezentacije Portugalije osvajač nagrade za najboljeg fudbalera u prethodnoj godini, gotovo sve društvene mreže su preplavili komentari i čestitke Ronaldu, koje su ispisivali njegovi fanovi, ali i mnoge kolege fudbaleri i svi ostali koji su pratili manifestaciju u Cirihu. Na Tviteru je izračunato da je više od milona tvitova bilo posvećeno fudbaleru Reala.

Jedan od prvih koji mu je čestitao jeste njegov saigrač iz madridskog tima, Serhio Ramos, koji je rekao da je njegov timski drug bio najbolji i zasluženo osvojio nagradu, a pored njega čestitali su mu i ostali igrači ekipe sa "Santjago Bernabeua", Iker Kasiljas, Ćabi Alonso, Alvaro Arbeloa, Geret Bejl...

Pored njegovih saigrača, čestitke su mu uputili i fudbaler iz suprotnog tabora, najvećeg rivala Reala, Barselone, Đerar Pike.

- Čestitam Kristijanu na osvajanju svoje druge Zlatne lopte, ali i Mesiju i Riberiju na sjajnoj 2013. godini - napisao je Pike.

Njegovi bivši saigrači iz Mančester junajteda su takođe bili presrećni zbog svog nekadašnjeg druga, pa je tako Majkl Kerik napisao da je Portugalac mašina i fenomen.

- Čestitke Kristijanu na osvajanju druge Zlatne lopte. On je mašina i fenomen i stvarno je zaslužio - napisao je Kerik, a bivši čuvar mreže "crvenih đavola", Edvin van der Sar je  rekao da i on ima zasluge u trijumfu zvezde Reala, jer mu je davao dobre savete.

- Čestitam Kristijanu i ponosan sam što je slušao moje savete da unapredi svoju igru. Takođe, dobar je on tip - rekao je legendarni Holanđanin.

Čestitkama su se pridružili i igrači drugih timova sa kojima je Ronaldo veliki rival na terenu i učinku poput Radamela Falkaa, Lukaša Leive, Ronaldinjo...

- Čestitam Ronaldu, nastavio je sa uspesima ove sezone - objavio je sjajni kolumbijski napadač na svom profilu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)