Jovanovski preokretom do drugog kola!

Srpska teniserka savladala Slovakinju Janu Čepelovu u tri seta 6:7 (1:7), 6:1, 6:3 i tako upotpunila maksimalan učinak srpskih tenisera na Australijan openu

Bojana Jovanovski je upotpunila maksimalan učinak srpskih predstavnika u prvom kolu Australijan opena! Srpkinja koja u poslednje vreme ima probleme sa laktom, uspela je da preokretom dođe do drugog kola, savladavši Slovakinju Janu Čepelovu 6:7(1:7), 6:1, 6:3.

Kiša brejkova je odmah počela, pošto su dve teniserke razmenile četiri brejka na samom startu meča. čepelova je povela 5:3, ali je onda Jovanovski uzvratila, i bilo je izgledno da će prvi set otići u taj-brejk.

Tada je usledio hladan tuš za Bojanu, koja je posle prvog osvojenog poena izgubila narednih sedam, tako da je Slovakinja lako osvojila prvi set.

I u nastavku je nastavljeno sa oduzimanjem servisa. Čepelova je zadala novi udarac našoj teniserki, ali je ova uspela da uzvrati ribrejkom. To je zapravo najavilo potpuni preokret i seriju od šest osvojenih gemova.

Serija je nastavljena u odlučujućem setu, jer je Bojana protivnici u nokadaunu oduzela servis i povela 2:0. Čepelova je iz poslednih atoma snage uspela da izvuče onu kojom je uspela da napravi novi brejk, ali je Jovanovski opet lagano uspela da odmah posle napravi brejk i mirno privede meč kraju.

U narednom kolu, Jovanovski igra protiv bolje iz meča Šanel Šipers - Ivon Mesburger.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktor Ristić)