SRBI MAKSIMALNI NA AO: Pobede Lajovića, Jankovićeve i Jovanovski! (VIDEO)

Srpski teniser ostvario je pobedu nad Lukasom Puijem posle četiri seta, dok je naša najbolje plasirana igračica savladala Japanku Misaki Doi. Jovanovski je slavila posle preokreta protiv Jane Čepelove

Drugog vrelog dana takmičenja na Australijan openu, srpski predstavnici nastavljaju sa pobedama.

Ogroman uspeh ostvario je 117. teniser sveta Dušan Lajović, koji se plasirao u drugo kolo posle pobede nad persepktivnim Francuzom Lukasa Puiem posle velike trosatne borbe u četiri seta - 6:4, 7:6 (11:9), 4:6, 6:3.

Lajovićev naredni protivnik je nemerljivo ozbiljniji, jer će to biti Kei Nišikori. Japanac je 16. nosilac na prvom gren slemu u sezoni, ali je on još teže došao do drugog kola jer je imao posao od pet setova protiv Marinka Matoševića. Činjenica da Japanac trenutno ne briljira daje za pravo mladom srpskom teniseru da opusti ruku i pruži najbolje od sebe ne bi li ostvario novi podvig.

- Uspeo sam da ostvarim nekoliko velikih stvari u Australiji. Prvi put sam se kvalifikovao na Gren slem, ostvario prvu pobedu i ušao među 100rekao je Lajović posle meča.

Na teren je potom izašla Jelena Janković, kojoj protivnica iz Japana Misaki Doi nije zadavala probleme koliko povreda u drugom setu. Jelena je slavila 6:1, 6:2 posle 74 minuta igre.

Srpkinja je morala da se izbori sa nesnosnom vrućinom, ali je tražila dva medicinska tajm-auta posle neugodnog pada.

- Trčala sam za loptom, htela sam da uhvatim drop-šot, ali mi je noga proklizala i mislim da sam nabila petu. Nadam se da nije ništa ozbiljno, ali ne bih mogla da hodam da sam nešto pokidala - rekla je Jelena posle meča.

U drugom kolu, Jankovićeva igra protiv bolje iz meča još jedne Japanke Ajumi Morite, koja je savladala Ukrajinku Nađu Kičenok.

Bojana Jovanovski je kao 33. nositeljka igrala protiv Jane Čepelove, Slovakinja koja zauzima 69. mesto na VTA listi. Protivnica je osvojila prvi set, ali je Bojana smogla snage za fenomenalan preokret -  6:7(1:7), 6:1, 6:3.

U narednom kolu, Jovanovski igra protiv bolje iz meča Šanel Šipers - Ivon Mesburger

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktor Ristić)