BOMBA IZ NEMAČKE: Ronaldo večeras dobija Zlatnu loptu

Prema navodima "Bilda", Portugalac je dobio najviše glasova i dobiće nagradu u Cirihu. Drugi je Frank Riberi, a treći Lionel Mesi

Nekoliko sati pred ceremoniju dodele Zlatne lopte, nemački "Bild" pod ekskluzivno objavljuje da je fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo taj koji će primiti najznačajnijije individualno fudbalsko priznanje na svetu.

"Bild" se naime poziva na "izvore bliskim FIFA" i tvrdi da je upravo Portugalac osvojio najviše glasova koji mu donose drugu loptu u karijeri.

Nemački tabloid inače retko plasira novinarkse patke pa bismo večeras u Cirihu mogli da očekujemo i Portugalca sa priznanjem.

Drugi najbolji fudbaler je prema "Bildu" Frank Riberi, a treći Lionel Mesi.

Riberi je jedan od najzaslužnijih igrača za neverovatnu sezonu minhenskog Bajerna, a Lionel Mesi, koji u svom posedstvu ima četiri Zlatne lopte, osvojio je sa Barselonom španski šampionat.

Ronaldo prethodne sezone nije osvojio nijedan trofej sa madridskim Realom, a pre dva meseca je javno zamerio predsedniku FIFA Sepu Blateru što ga je nazvao vojnikom na terenu i otvoreno pokazuje simpatije prema Mesiju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)