ČOVIĆ: Želimo sve trofeje, napadamo Evrokup!

Ovaj tim Zvezde vredi 2,5 miliona evra i to je jedino tačno, dok je za ceo sistem, koji uključuje i FMP, mlađe kategorije i celu infrastrukturu, potrebno oko pet miliona evra, rekao je predsednik crveno-belih.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, otkrio je ambicije ekipe u nastavku sezone a to je osvojiti Aba ligu, domaće prvenstvo i Kup, a napasti i evropski trofej u Evrokupu.

Čović je u intervjuu za Žurnal naglasio da je najvažnije da navijači budu strpljivi i da će u sklopu toga doći i trofeji.

- Iskreno naše ambicije su da u regionalnoj ligi uzmemo prvo mesto, budemo prvi i u domaćoj ligi i Kupu. U Evrokupu idemo takođe na najviši plasman

- E sad, ako ne uzmemo trofej, neće nam pasti nebo na glavu. Ponavljam, strpljenje je glavni faktor Zvezdinog uspona, od njega najviše zavisi da li ćemo uspeti na putu na kom se nalazimo - zaključio je Čović.

On je istakao da budžet kluba za ovu sezonu nije uopšte toliko veliki koliko se priča po beogradskoj čaršiji i da iznosi 2,5 miliona za prvi tim.

- Tim vredi 2,5 miliona evra a ceo sistem koji uključuje FMP, omladinski pogon sa juniorskom, kadetskom, pionirskom selekcijom plus i 300 dece u školi košarke košta 5 miliona evra. Nivo budžeta je isti kao prošle godine možda samo uvećan za 10 odsto - objasnio je Čović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)