OVO JE BILA GODINA ŽENA: Lepši pol spasao srpski sport! (FOTO)

Najuspešniju godinu srpskog ženskog sporta obeležile su Ivana Španović, rukometašice, Nevena Ignjatović, košarkašice, Amela Terzić, Ivana Maskimović, Zorana Arunović, odbojkašice, Milica Mandić

Navikli smo da nas sportisti obraduju medaljama sa svetskih i evropskih takmičenjima, a 2013. godina protekla je u znaku žena, što u individualnim, što u timskim borbama!

Ivana Španović, Amela Terzić, Nevena Ignjatović, rukometašice, košarkašice, Milica Mandić, Ivana Maksimović, Zorana Arunović, vraćale su se u Srbiju s medaljama oko vrata ili bar uzdignute glave, jer su ostvarivale najbolje rezultate u istoriji naše zemlje.

IVANA ŠPANOVIĆ

Devojka koja je donela prvu medalju u istoriji srpske atletike! Na Svetskom prvenstvu u Moskvi Španovićeva je napravila istorijski uspeh osvajanjem bronzane medalje. U veliko finale, među osam od 12 finalista, lepa Novosađanka plasirala se skokom od 6.70 metara, da bi u petoj seriji "letom" od 6,82 metra napravila čudo i postavila novi i aktuelni nacionalni rekord.

Najbolje odbojkašice na ovom prvenstvu branile su zlato osvojeno dve godine ranije u Beogradu, a četvrto mesto ne može se smatrati neuspehom. Kontinuitet odličnih rezultata  je nastavljen, a verujemo da će nas opet obradovati medaljom već na sledećem prvenstvu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(P. M.)