Sportski direktor Atletiko Madrida optužen za trgovinu drogom!

Nekadašnji igrač "jorgandžija" i reprezentativac Španije, Hose Luis Kaminero suočen je sa optužbom za ilegalnu trgovinu narkoticima i pranje novca

Atletiko za sada igra sjajnu sezonu, s obzirom da su drugi u španskoj Primeri, kao i da su već obezbedili osminu finala Lige Šampiona, ali druge stvaraju potresaju klub.

Španski mediji navode da je tužilaštvo u Madridu predalo zahtev sudu za procesuiranje sportskog diretkora Atletika iz Madrida, a svojevremeno poznatog fudbalera i reprezentativca Španije Hose Luis Kaminera,  i da traži zatvorsku kaznu od četiri godine, kao i četiri miliona evra novčane kazne.

Tužilaštvo tvrdi da je u istražnom postupku dokazano da je Kaminero usko sarađivao sa narkodilerskim grupama i da je puštao u opticaj novac zarađen trgovinom drogom.

Takođe se navodi da je Kaminero bio povezan sa kriminalnim grupama i tokom igračke karijere, a da je tokom policijskog pretresa u njegovom automobilu pronađena gotovina od 58.500 evra.

Kaminero  je kao fudbaler sa uspehom igrao za Valjadilid i Atletiko Madrid, a odigrao je 21 utakmicu za reprezentaciju Španije i postigao osam golova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)