Ćurčić za Kipar okupio najbolje što Srbija ima

V.D. selektora saopštio spisak od 24 igrača za prijateljske mečeve protiv Kipra i Jermenije

V.D. selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Radovan Ćurčić je saopštio sastav za prijateljski turnir na Kipru, na kojem će "orlovi" igrati sa Jermenijom i Kiprom. Mladi stručnjak je pozvao gotovo sve najbolje što Srbija ima u ovom trenutku i nada se da će mu ti momci pomoći da zabeleži dve pobede i skine prefiks V.D. sa svog zvanja.

Ukoliko Ćurčić pobedi oba meča, a reprezentacija uz to pokaže i najave oporavka posle teškog oboljenja izazvanog eliminacijom u kvalifikacijama za EO 2012, sigurno je da će u Savezu morati da razmisle o radu sa Ćurčićem na duže staze. Pogotovo što su svi ozbiljniji kandidati (Jovanović i Mihajlović) za selektora ostali nedodirljivi. Čurčićeve pobede bi smanjile i akcije Ljubiše Tumbakovića, kojem bi sigurno u prilog išli slabi rezultati Srbije pod Ćurčićem.

Mladi trener nije "izmišljao toplu vodu", okupiće najbolji tim koji Srbija trenutno može da sastavi. Nema više Vidića i Stankovića, a povrede su eliminisale Žigića, Pantelića i Brkića. Ćurčić je odlučio da u vatru gurne i dva najveća bisera srpskog fudbala: Filip Đuričića i Lazara Markovića. Ukoliko "Fića" i "Markec" odigraju rasterećeno, mogli bi da budu neophodna sveža krv za kojom ova neuspšena rerezentacija vapi godinama.

Na spisku nema Miloša Krasića koji je potpuno van forme.

Iz Crvene zvezde mu zameraju što nije pozvao Darka Lazovića, ali pored Zorana Tošića i Lazara Markovića na pozicijama desnih bočnih napadača, teško da bi Lazović mogao da dobije priliku....

POZVANI IGRAČI

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Damir Kahriman (Tavrija).

Defanzivci: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Tuluz), Dušan Basta (Udineze), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Duško Tošić (Crvena zvezda), Slobodan Rajković (Hamburg), Matija Nastasić (Fjorentina), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa).

Vezisti: Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Gojko Kačar (Hamburg), Radosav Petrović (Blekburn), Filip Đuričić (Herenven), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Aleksandar Ignjovski (Verder Bremen), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Boško Janković (Đenova), Dušan Tadić (Groningen), Miralem Sulejmani (Ajaks).

Napadači: Milan Jovanović (Anderleht), Dejan Lekić (Osasuna), Lazar Marković