DŽAJA: Igrači nemaju uslove, a na Taru i Zlatibor idu kad hoće?

Predsednik Crvene zvezde opširno je na "Marakani" govorio o nemilim dešavanjima ove nedelje, ističući da je razgovarao s igračima i tražio strpljenje od njih

Iz Crvene zvezde se niko nije oglašavao tokom verovatno najteže nedelje u istoriji kluba, a tišinu je po povratku iz Francuske prekinuo predsednik kluba Dragan Džajić, koji je objasnio na "Marakani" da nije nikog izbegavao i da je informisan o saopštenjima i razbijanjima prozora na automobilima prvotimaca.

Pre svega, Džajić je novinarima potvrdio reči iz saopštenja uprave da je obavio razgovor sa igračima, koji su u svom otvorenom pismu istakli loše uslove rada i finansijsku situaciju.

- Istina je samo ova, a to mogu svi da potvrde, ako hoće, a ne moraju... Ja sam desetak dana pre nego što se sve ovo dogodilo otišao dole, razgovarao s igračima o stvarima vezanim za fudbal, za predstojeće utakmice, kao što to imam običaj da radim. Rekao sam im i da znam za finansijsku situaciju, i nagovestio da ćemo za nekoliiko dana biti u situaciji da dođemo do nekog novca. Poručio sam im da ne moraju ni da mi govore koliko im se duguje, jer ja to znam, i znam da je naša obaveza da to regulišemo, uostalom, smatram da su igrači ti koji treba da prvi dobiju novac jer zbog njih klub i funckioniše.

- Nikad nisam to pomislio. Znao sam za teškoće, i to sam rekao kad sam dolazio. Smatrao sam nekako da je to fudbalski i zvezdaški, i da nemam pravo da to ne prihvatim. Ali da sam znao da ću na muci imati još veću muku... Ma samo mi je žao što nisam izveo do kraja neke stvari u onome gde sam mogao najviše da pomognem, u sportskom delu, to zaista mnogo sebi zameram. Mogao sam, ali onda bi me novinari tražili da razgovaramo na svakih četiri-pet dana, ja bih davao izjave šta je ovo, kako ovo, zbog čega ono. A javnost zna celu hronologiju sastavljanja tima i bolje od mene.

Dzajić je napomenuo da mu je drago što ima poštovanje prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

- Za mene je zadovoljstvo i čast što me Vučić ceni. Kao zvezdaš me poštuje zbog toga što sam imao sportske rezultate u Zvezdi, ali posebno mi je drago što me poštuje kao čoveka i ličnost. Naravno da je čoveku koji voli Zvezdu krivo što nisu rezultati koji su potrebni. On se ne uključuje u rad kluba, on samo gleda fudbalski.

Na pitanje o statusu trenera Slaviše Stojanovića, Džajić je rekao da je bilo raznih mišljenja, ali zamolio je da "za sada ostane na ovome", jer sledi važna utakmica sa Novim Pazarom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Mozzart Sport)