IZBEGAO NOVAKA: Federera preslišao Monfis!

Možda je najtužniji zbog ovakvog ishoda Novak Đoković, koji neće imati priliku da popravi bilans sa legendarnim protivnikom. Trenutno je 16:13 za Švajcarca

Foto: Tanjug/AP

Nekada prvi teniser sveta, po mnogima najbolji i u istoriji, Rodžer Federer nastavlja sa bledim izdanjima i doživeo je eliminaciju u trećem kolu turnira u Šangaju, gde ga je savladao Francuz Gael Monfis sa 6:4, 6:7, 6:3.

Priča je lako mogla da bude završena u dva seta jer je Monfis imao brejk prednosti, a onda i u taj-brejku 5:3, međutim, Švajcarac se izvukao i sa četiri uzastopna poena iznudio i treći set. U neka ranija vremena to bi značilo siguran preokret, ali Federer više nema snage za to. Monfis je dominirao u nastavku i obezbedio prolaz u sledeću rundu.

Možda je najtužniji zbog ovakvog ishoda Novak Đoković, koji neće imati priliku da popravi bilans sa legendarnim protivnikom. Trenutno je 16:13 za Švajcarca, jer svakako očekujemo da Nole savlada Italijana Fonjinija.

Đoković u ovoj godini još nije igrao protiv Federera. Njihov poslednji susret bio je na završnom Mastersu u Londonu 2012, kada je Novak pobedio u dva seta.

(Telegraf.rs)