Nadal podržava Troickog, Federeru nije žao što je suspendovan!

Španski teniser ne misli da je Srbin kriv i da treba da bude suspendovan, a najtrofejniji teniser sveta traži rigoroznije kontrole

Najveće zvezde svetskog tenisa Rafael Nadal i Rodžer Federer izneli su svoje mišljenje o doping aferi koja je snašla srpskog tenisera Viktora Troickog.  Naš teniser je u sredu pred Sudom za arbitražu izneo žalbu zbog suspenzije 18 meseci, a presuda se očekuje u novembru.

I dok Nadal daje podršku našem Viktoru i smatra da nije ništa loše učinio, jer je dao krv za kontrolu sutradan, Federer kaže da ne treba imati milosti i traži rigorozne kontrole.

- Po mom mišljenju, tu nema slučaja - rekao je Nadal  i dodao:

- Koliko sam ja razumeo, odgovorno lice koje je vršilo kontrolu je reklo Viktoru da on može i sutra da uradi test. On je to sutra i uradio i sve je bilo u redu.

undefined

- Ako je Viktor rekao da ne želi tada da uradi test, zvaničnik koji je vršio doping kontrolu morao je da mu kaže da će biti kažnjen ako ne uradi test - rekao je španski teniser.

Sa druge strane Švajcarac smatra da mora da se vrše što češće kontrole.

Ne smeju da se ignorišu testiranja, osim u ekstremnim slučajevima kada igrač zvog povrede završi u bolčnici. Dođete na test, odradite ga i nastavljate dalje.

- Kakve veze imaju vreme i mesto sa tim? Doping kontrole treba da budu rigorozne, a kazne da budu veoma stroge. Igrači ne smeju da dođu u situaciju da pomisle: da, vredelo je dopingovati se. Treba uraditi sve da se varalice otkriju - rekao je Federer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)